cetvrti pd maskenbal (1)Četvrti maskenbal u gradu na Sani u organizaciji lokalnog Udruženja Slovenaca “Lipa” okupio je oko 300 Prijedorčana svih uzrasta koji su maskirani defilovali gradskim šetalištem.

Predsjednik udruženja koje okuplja slovenačku manjinu Alenka Uduč rekla je sinoć novinarima da se kišovito vrijeme nije odrazilo na odziv građana.

“Bili su čak i brojniji nego prethodnih godina. Najvažnije je to što na ovaj način podstičemo kreativnost kod djece, omladine i odraslih sugrađana”, dodala je Udučeva.

cetvrti pd maskenbal (2)Karnevalska povorka okupila se na Trgu majora Zorana Karlice, a u šetnji su učestvovale i mažoretkinje iz Osnovne škole /OŠ/ “Branko Ćopić”.

U hotelu “Prijedor” uslijedio je ples pod maskama, predstavljanje kostima, izbor najboljih u osam kategorija i tombola.

U eko-kategoriji nagrađena je Anđela Hrvaćanin maskirana u grašak, u kategoriji likova nagrađena je Luna Katarina Karan, maskirana u Ružicu Sokić, a među princezama i vješticama najbolja je bila princeza Una Kečan.

Titule “najslađih” maski ponijeli su baka mrazica Saša Jacišin, gusar Nikola Žujić, di džej Anastazija Dobrijević, prvu nagradu u kategoriji dječaci dobio je vitez Vuk Drljić, dok je nagradu za grupnu masku osvojila OŠ “Branko Ćopić”.

Organizovanje maskenbala finansijski je podržala gradska uprava.

SRNA
cetvrti pd maskenbal (3) cetvrti pd maskenbal (4)