rtrs-dani zime na kozari-najavaNa Kozari postoje idealni uslovi za odmor i skijanje, a tome će sigurno doprinijeti i najavljene nove snježne padavine.

Manifestacija “Dani zime na Kozari”, najavljena za 30. i 31. januar, okupiće na ovoj planinskoj ljepotici brojne učesnike na sportskim i gastro takmičenjima, ali i turiste.

Ukoliko bude dovoljno snijega i povoljnih staza u okviru ove manifestacije biće održano takmičenje u veleslalomu u tri kategorije: mlađi osnovci, stariji osnovci i srednjoškolci.

Klub ekstremnih sportova već šestu godinu organizuje planinarski marš, na kojem će učestvovati stotinak planinara.

Draško Anđelić, iz Kluba ekstremnih sportova Albatros, kaže da relaciju kretanja mijenjaju svake godine, jer žele da planinari na taj način što bolje upoznaju Mrakovicu i Kozaru.

“Dani zime na Kozari” održavaju se već deset godina, tako da je ova sportsko-zabavna manifestacija jedan od najboljih promotera zimskog turizma na Kozari.

Direktorka Turističke organizacije Grada Prijedora Amira Ganić kaže da će centralna manifestacija biti održana 31. januara, sa početkom u 11 časova, kada će biti održano sportsko i gastro takmičenje.

Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka Kozara, rekao je da ima dovoljno smještajnih kapaciteta.

– Mjesta ima u hotelu “Monument”, pansionu “Bijele vode”, te prostorijama Planinarskog društva “Ljubijski rudar“, kao i u bungalovima nacionalnog parka. To su možda skromni smještajni kapaciteti, ali u ovom momentu mogu da odgovore potrebama onih koji dolaze na Kozaru – rekao je Romčević.

I dok ljubitelji zimskog turizma iščekuju snijeg, u Nacionalnom parku Kozara nadaju se da će i ova zimska sezona biti uspješna kao i prošlogodišnja. Prema dosadašnjem iskustvu, početak februara uvijek je donosio najviše snježnih padavinama, što za ovu planinu znači i veći broj turista.

RTRS