rudar prijedor-novogodisnji prijem medijiU Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, domaćinski i na prigodan način, organizovali su Novogodišnji prijem za predstavnike medija, koji je protekao uz druženje i podsjećanje na lijepe trenutke u godini na izmaku.

Za „zeleno-crne“ 2015. godina će ostati upamćena po velikim uspjesima, osvojenom prvom mjestu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske i prvom trijumfu u Kupu Republike Srpske, ali i brižnim pogledom ka sutrašnjici.

-Došao sam u teškom trenutku za klub, koji još uvijek postavljamo na zdrave osnove. Plaćamo cehove nekih proteklih vremena, stadion još uvijek, nakon renoviranja, nije u stanju u kakvom bi trebao da bude. Stavili smo na „transfer“ listu veći broj igrača, ali nam je želja da se od njih ljudski rastanemo – rekao je direktor kluba Vukašin Đaković.

On je uoči Skupštine ovog sportskog kolektiva, zakazane za utorak od 19 časova, istakao da je pred „rudarima sa Sane“ da se odredi strategija za dalji put, iskazana kroz dva pitanja: da li da se u nastavak takmičenja uđe sa ciljem da se izbori opstanak u Premijer ligi BiH ili da se već sada razmišlja o prvoligaškoj konkurenciji elite Srpske.

-Zahvalio bih vam se što ste se odazvali pozivu, jer nam je veoma bitna saradnja i da smo na zajedničkom zadatku. Možemo se nadati boljim rezultatima i ostvarenjima, ukoliko poštujemo prošlost, realno gledamo stvari u sadašnjosti, ali se i na pravi način odredimo prema budućnosti – istakao je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac.

Prije njihovih kratkih obraćanja, prisutni su minutom ćutanja odali počast preminulom dugogodišnjem sportskom novinaru Lazaru Radoviću.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com