nebojsa pejic-b licencaNebojša Pejić (28), prvotimac Rudar-Prijedora, iako još mlad, jer tek ulazi u zrele igračke godine, razmišlja o svojoj budućnosti.

„Najvažnija sporedna stvar na svoketu“ mu je u krvi, zato je odlučio da se trenerski edukuje, a, odgovoran, kao i na terenu, već „preskače“ prve stepenike u akumuliranju stručnog znanja.

Stekao je UEFA – „B“ licencu položivši ispite u Centru za edukaciju trenera u Sarajevu.

-Uz ispite, imali smo zadatke vezane za organizaciju treninga, a polako na fudbal gledam iz drugačijeg ugla u odnosu na pogled koji imam kao igrač. Trenutno, zbog uloga koje sam imao, najbolje poznajem materiju „veznog reda“, ali ću se u predstojećem periodu truditi da proširim svoja znanja o igri odbrane i napada – priča Pejić.

Svjestan je Peja, kako ga oslovljavaju saigrači, da, iako je već stekao nova saznanja, mora još mnogo da uči, ali i da je vrijeme pred njim.

-Još uvek moji planovi su vezani za igračko dokazivanje, međutim, ukoliko negdje postoji mogućnost da uporedo igram i uzmem neku generaciju mlađih kategorija, to bi bilo idealno. Cilj mi je dalje školovanje, sticanje „A“, a Bože zdravlja i „profi“ licence. Vjerujem da ću uspjeti, a da će i u boljim uslovima za rad u našem okruženju biti posla jednog dana – zaključio je Pejić.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Nebojša Pejić