rtrs-kolo srpskih sestara-pomoc socijalno ugrozenimaKolo srpskih sestara iz Prijedora, ove godine uručuje pomoć, socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, porodicama sa više djece, starim i iznemoglim, kao i porodicama sa djecom sa posebnim potrebama.

Higijensko prehrambeni paketi obezbjeđeni su za više od 60 porodica.

Јedni od onih kojima je uručena pomoć je i sedmočlana porodica Stojaković, supružnici koji žive u zajednici sa svojim majkama i troje djece. Oboje su nezaposleni i žive od poljoprivrede. Kažu najteže je izmiriti obaveze prema državi.

Najveći su problemi: Država svoje traži, hoće struju, hoće vodu, hoće sve, a odakle da platim realno? Nismo mi gladni- kad bi čovjek gledao malo je ljudi gladno, ali da se živi teško nikako”, kaže Zoran Stojaković iz Donje Dragotinje

“Svaka pomoć je dobro došla, naručito za nas koji ne radimo. Snalazimo se kako znam. Naravno, sve što dođe neočekivano dobro je došlo”, kaže i Radinka Stojaković.

Cilj projekta je obezbijediti pomoć onima kojima je potrebna kako bi im predstojeći praznici bili što ljepši. U okviru projekta, higijensko-prehrambeni paketi biće uručeni za više od 60 porodica na području Prijedora i udaljenim selima koja pripadaju Novom Gradu.

“Ti su paketi, da kažem, interventni paketi, sa onim osnovnim namirnicama: brašno, šećer, ulje, makaroni, riža i ovo što ide za higijenu- kaladont, sapuni, detrdžent itd”, izjavila je Јadranka Mijić iz Kola srpskih sestara Prijedor.

Za projekat “Humanost prije svega“ koji finansira Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske posredstvom Kola srpskih sestara, obezbjeđena su sredstva od 15 hiljada maraka.

RTRS