rudar prijedor-leotar-izvjestaj (3)Među kandidatima za prestižnu 61. akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske našao se i Siniša Radoja, član Fudbalskog kluba Rudar Prijedor.

Nominaciju od Fudbalskog saveza RS u potpunosti je zaslužio, jer je u prošlosezonskom pohodu ovog kluba ka šampionskoj tituli u Prvoj ligi i ekspresnom povratku u Premijer ligu BiH dao nemjerljiv doprinos. Bio je prvi strijelac tima sa devet postignutih golova, a odličnim partijama istakao se i u takmičenju Kupa RS, gdje je njegov klub otišao do samog kraja.

– Prije svega, želio bih da naglasim da mi je drago što sam bio dio tog istorijskog uspjeha Rudar Prijedora u njegovoj dugoj istoriji, jer je prvi put osvojio “duplu krunu”. Uz prvo mjesto u šampionatu Srpske, prvi put do trofeja u Kupu RS, tek u četvrtom pokušaju. Drago mi je što moje igre nisu prošle nezapaženo – priča Radoja.

Veoma je zahvalan fudbaler na više pozicija na sredini terena, ali i u ofanzivnim ulogama. Karijeru je počeo u banjalučkom Borcu, u kojem je prošao sve selekcije. U glavnom gradu RS nastupao je za Naprijed, BSK, Omladinac i Krajinu. Ipak, igrački se afirmisao kao prvotimac Slobode iz Mrkonjić Grada sa kojom je bio dva puta vicešampion Srpske i finalista Kupa RS 2012. godine.

– Sam prijedlog doživljavam kao priznanje za naporan rad i trud tokom ove i prethodnih godina. Ujedno je to i priznanje za moj klub, koji me je iznjedrio kao pojedinca – nastavio je Repa, kako ga oslovljavaju saigrači.

Za skromnog i marljivog mladića, koji je u septembru napunio 29 godina, ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nije bila prepreka da se iskaže i na planu studija, pošto je stekao zvanje diplomiranog pravnika.

Međutim, pomalo samokritičan, za sada je još okrenut novim izazovima i dokazivanju u kopačkama.

– Na početku ovog prvenstva nisam bio na nivou na kojem se to od mene očekivalo, ali potrudiću se da izborimo opstanak i da Prijedorčani i iduće godine gledaju premijerligaški fudbal – naglasio je Radoja.

Rame uz rame sa velikanima

Siniša Radoja prvi put se nalazi među odabranima u izboru “Glasa Srpske”, koji po njemu ima veliki značaj u kreiranju medijske slike društvenih, pa i sportskih sadržaja.

– Čast je kada list sa tako dugom tradicijom, a i anketa, koja ulazi u sedmu deceniju, nekog svrsta u izbor. To znači naći se uz mnoge velikane sporta sa naših sportova, a to i nije bilo lako postići – istakao je Radoja.

Glas Srpske