prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj (1)Kako su i najavljivali rukometaši Prijedora ostvarili su u 12.kolu prvenstva Premijer lige BiH šestu ovosezonsku pobjedu, pošto su na svom terenu savladali Zrinjski sa 30:24(12:8).

Podmlađeni domaći sastav, koji su predvodili Srđan Savić i Goran Daničić od početka je „držao konce igre u svojim rukama“.

U 18.minuti imao je već pet golova prednosti (8:3),u finišu imao i šest (12:6), da bi na odmor otišao se četiri pogotka viška.

U nastavku Mostarci u dva navrata stižu na -2 (12:10 – 34. minuta i 13:11 – 38. minuta), ali potom zahvaljujući i sve pouzdanijem golmanu Gojku Topiću prave seriju od 6:1 i sa najvećim vođstvom od sedam golova, koje su imali i u sredini ovog dijela (21:14) mirno privode posao kraju.

prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj (4)-Pribojavao sam se ove utakmice, jer za ovu djecu svaka će do kraja biti derbi. Znao sam da će biti teška i na psihološkom planu, jer je došla poslije Doboja, gdje smo do 45.minuta bili ravnopravni protiv Sloge, a potom bez dva isključena igrača doživjeli poraz od 11 golova. Uz izostanak povrijeđenog Dejana Unčanina, zbog bolesti nije bilo na treninzima ni Stefana Ćosića, pa praktično mogu da računam šestoricu momaka koji nose teret – pričao je u dahu nakon meča Saša Babić.

Već dokazani stručnjak, koji je i prilikom dolaska u klub sa imenom grada na Sani najavio je da voli da pruža priliku mladim rukometašima, jer ga je i samog nekada proslavljeni trener Slobodan-Čile Mišković golobradog „bacio u vatru“ u prvoligaškim borbama za bodove u prethodnoj zajedničkoj državi, potvrdio je to i protiv „plemića“.

-Bilo je i naših grešaka, ali ih treba razumjeti, a drago mi je da to čini i prijedorska publika, koja dobro poznaje rukomet. Primili smo sedam puta golove iz „otpada“, poslije odbrana golmana, tri iz sedmerca. Ipak, pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje i čestitam svojim igračima jer su veoma dobro odigrali odbranu „tri-dva-jedan“. Na kraju, Aljoša Cvijić koji je stavio tačku utakmicu golom iz sedmerca, uvjeren sam za tri godine biće juniorski reprezentativac BiH. Andrej Miljuš biće predvodnik jednog novog talasa prijedorskih igrača čije vrijeme tek dolazi – naglasio je Babić.

Najvažnije je da njegovi izabranici imaju lijepu zalihu od 20 bodova pred posljednja tri iskušenja koja neće biti nimalo laka.

Naime, Prijedorčani odlaze na „vruće“ terene ekipama Maglaja i cazinske Krajine, a kod kuće između ova dva okršaja dočekuju lidera Izviđača iz Ljubuškog.

Prijedor: Zrinjski 30:24(12:8)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 100
Sudije: Nedim Lipa i Maid Katanić (obojica iz Sarajeva)
Sedmerci: Prijedor 6(5), Zrinjski 4(3)
Isključenja: Prijedor 8 minuta, Zrinjski 12 minuta

PRIJEDOR:
Beširević-1 sedmerac, Šerbula, A.Miljuš 1, Popović 4, Kolundžija, Vejnović, Šešić 3, Kaurin 3, Daničić 6, Topić-13 odbrana, Balaban, M.Miljuš, Babić, Savić 11, Cvijić 1, Blagojević 1
Trener: Saša Babić

ZRINJSKI:
Šakota, Doko 4, Bošković 5, Kožulj 3, Rikić 1, Sarajlić 2, Vidačak, Paradžik-9 odbrana, Škember 1, Babić 2, Marić 4, Šoljić 2
Trener: Lazar Raguž

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj (2) prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj (3) prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj (5) prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj (6) prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj (7)