ostra luka-centarCentar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor podnio je Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave protiv lica D.K. iz Oštre Luke, R.S. iz Banjaluke i D.B. iz Laktaša, saopšteno je danas iz ovog centra.

Lice D.K. je osumnjičeno da je koristeći svoj službeni položaj sastavljalo isprave neistinitog sadržaja, lažno prikazivalo izvođenje radova na rekonstrukciji i asfaltiranju lokalnog puta u Usorcima kod Oštre Luke koji su u cjelosti plaćeni iz opštinskog budžeta navodnom izvođaču radova “Prijedorputevima”.

Po nalogu osumnjičenog lica sačinjena je popisna lista osnovnih sredstava sa neistinitim podacima iz razloga što je sporni put zaveden u spornu listu osnovnih sredstava opštine kao asfaltni. Lice D.K. organizovalo je u Usorcima prikupljanje novčanih sredstava za rekonstrukciju lokalnih puteva izvođaču radova “Prijedorputevima”.

Osumnjičeni R.S. kao odgovorno lice preduzeća “Prijedorputevi” nije umanjio svoju obavezu prema opštini Oštra Luka za naplaćeni novac niti je izvršio povrat tog novca građanima Usoraca ni nakon što mu je opština isplatila sve obaveze za izvršene radove.

Osumnjičeni R.S. i D.B. su koristeći svoj položaj odgovornih lica u preduzeću “Prijedorputevi” sastavljali isprave neistinitog sadržaja, lažno prikazivali izvođenje radova na rekonstrukciji i asfaltiranju lokalnog puta L43, koji su u cjelosti naplatili, iako su od mještana Usoraca već naplatili dio sredstava.

Osumnjičeni R.S. i D.B. stekli su protivpravnu imovinsku korist za preduzeće A.D. Prijedorputevi u iznosu od 76.045,27 KM od čega na štetu mještana Usoraca 30.113,12 KM, a na štetu opštine Oštra Luka 45.932,15 KM.

SRNA