stab 24majGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je juče da u Prijedoru nema više potrebe za održavanjem vanredne situacije odbrane od poplava i da će takav zaključak sa današnje sjednice gradskog štaba biti upućen republičkom Štabu za vanredne situacije.

“To međutim ne znači da ćemo mi prekinuti sa bilo kojom od aktivnosti koju smo do sada provodili već ćemo i dalje nastaviti da radimo sve što je neophodno i biti na usluzi našim građanima”, izjavio je Pavić novinarima nakon sjednice Štaba za vanredne sitaucije.

On je dodao da sve službe u gradskoj upravi i u gradu funkcionišu normalno, ali sa daleko većim obimom posla, većim zadacima i dužim radom.

“Istakao bih izuzetnu saradnju koju imamo sa privrednim kolektivima, ali i izuzetan odnos građana i posebno omladine prema aktivnostima koje se provode kako bismo svi zajedno pomogli stanovnicima ugroženim od poplave”, rekao je Pavić.

On je dodao da se voda rijeke Sane potpuno povukla u svoje korito, da je njen vodostaj 200 centimetara i da vode ima u depresijama gdje pojedini građani još ne mogu doći do svojih kuća.

“Hrana se još dijeli mnogim sugrađanima budući da je više hiljada kuća potpuno prazno, da su mnoge porodice ostale bez namještaja, suđa i kućanskih aparata, a posebno se hrana dostavlja i za 11 lica koja su smještena u sportskoj dvorani budući da oni ne mogu ni doći do svojih kuća”, istakao je Pavić.

On je dodao i da su sve komisije za procjenu štete u poljoprivredi i na stambenim objektima i danas na terenu, kao i 21 ekipa za dezinfekciju prostora, te da će tako biti i tokom vikenda.

SRNA