avaz-pasat sletio u gomjenicu (1)Passat za čijim se upravljačem kako nezvanično saznajemo nalazio Bojan B. (23) iz Prijedora sletio je jutros oko 00:49 sati u rijeku Gomjenicu kod mosta u naselju Gomjenica kod Prijedora.

Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor, kaže da su vatrogasci dojavu o slijetanju automobila u rijeku dobili od dežurnog operativnog i da su na teren izašla četiri vatrogasca s jednim vozilom.

– Vozač je do našeg dolaska uspio nekako da se izvuče iz auta koje je jednim djelom bilo u vodi. Imao je vidne povrede u predjelu glave i koliko sam kasnije čuo prelom ključne kosti. Kolima hitne pomoći odmah je prebačen u bolnicu u Prijedor. Zbog sumnje da je još neko bio u automobilu detaljno smo pretražili teren oko mjesta slijetanja i korito rijeke Gomjenice. No, nismo našli nikog, a vozač je kasnije potvrdio da je bio sam u automobilu – kazao je Miljuš.

Uviđaj o nesreći obavila je PS za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora.

Magla i klizav kolovoz nisu isključeni kao mogući uzrok slijetanja passata. Automobil iz rijeke izvukla je jutros služba AMD Prijedor.

Tekst i foto – Dnevni avaz
Foto – Vatrogasci Prijedor

avaz-pasat sletio u gomjenicu (2) avaz-pasat sletio u gomjenicu (3) avaz-pasat sletio u gomjenicu (4) avaz-pasat sletio u gomjenicu (5) avaz-pasat sletio u gomjenicu (6) vatrogasci-pasat-gomjenica (1) vatrogasci-pasat-gomjenica (2) vatrogasci-pasat-gomjenica (3)