rudar prijedor-zeljeznicar-izvjestaj (1)Uspješan je bio debi Zlatka Jelisavca na mjestu šefa stručnog štaba „rudara sa Sane“, koji su poslije dva „vezana“ poraza u prvenstvu Premijer lige BiH ostvarili zasluženu pobjedu, Rudar-Prijedor:Željezničar 1:0(1:0).

Pitanje konačnog ishoda meča, ispostaviće se na kraju susreta, riješeno je već u 2.minuti. Nebojša Mrkić, kojem je Jelisavac ukazao povjerenje kao „starteru“ poslije centaršuta Filipa Arežine sa desne strane, prihvatio je loptu u protivničkom šesnaestercu na suprotnoj strani i kada mu je golman Marjan Antolović krenuo u susret rutinski poslao loptu u mrežu. Zbog velike radosti koju je podijelio sa najvjernijim navijačima domaćih „Alkohol bojsima“ na „Istočnoj“ tribini, napustivši teren, dobio je žuti karton.

U 6.minuti Ognjen Đelmić je sa oko 12-13 metara pokušao sa lijeve starne da iznenadi golmana „zeleno-crnih“ Dalibora Kozića koji je odbio loptu, na nju je natrčao Aleksandar Kosorić i poslao je preko prečke.

rudar prijedor-zeljeznicar-izvjestaj (3)U 31.minuti najbolji igrač utakmice, „štoper“ Prijedorčana Nemanja Pekija sa „peterca“ šalje loptu glavom preko gola, a tom prilikom sudario se sa Amirom Hadžiahmetovićem, ali su srećom obojica dobro prošli bez većih povreda.

U 42.minuti pokušaj Zorana Kokota bio je lak plijen za Kozića, a u nadoknadi vremena Mrkić sa 15 metara snažno tuče, zamalo preko prečke.

U nastavku tempo igra je splasnuo. Nisu „plavi“ sa Grbavice nikako uspijevali da dođu do svoje igre, jer je borbenost i disciplina krasila Prijedorčana a u 80.minuti, Arežina, poslije dobre asistencije Zorana Milutinovića, ne pogađa cilj sa desetak metara.

„Željo“ je pokušao da osvježi redove ulaskom mladog Ajdina Mujagića, koji je imao jednu izglednu poziciju, ali je iskusni Čedomoir Ćulum izbacio loptu u korner i osujetio ga da u naletu nešto više učini.

Domaći su ispraćeni apluazima sa terena, a zanimljiv je detalj iz prvog poluvremena kada je jedan mali pas u dva navrata prekidao igru i zasmijavao publiku po sunčanom vremenu.

rudar prijedor-pocast crnolicuPOČAST CRNOLIĆU

Prije početka susreta starih rivala prisutni su odali počast nekadašnjem fudbaleru Rudar-Prijedora Rešidu Crnoliću koji je preminuo u 59.godini života.

Popularni Gerti kako su ga oslovljavali obavljao je i funkciju sekretara kluba, a nalazio se i u njegovoj Upravi ne tako davno.

Rudar-Prijedor: Željezničar 1:0(1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 1.000
Sudija: Elvis Mujić (Banovići) 7
Strijelac: Mrkić u 2.minuti
Žuti kartoni: Mrkić, Arežina, Pejić, Milutinović, Kunić (Rudar-Prijedor), Blagojević, Memija, Hadžiahmetović, Hodžurda (Željezničar)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 7, Šodić 6,5, Burazor 7, Arežina 6,5 (od 86. Radoja -), Pekija 7, Milutinović 7, Ćulum 7, Jovičić 6,5, Pejić 7, Mrkić 7 (od 79. Gavranović -), Kunić 6,5 (od 89. Džafić -)

ŽELJEZNIČAR
Antolović 5,5, Kosorić 6,5, Blagojević 7, Đelmić 6 (od 62. Memija -), Mladenović 6,5, Hadžahmetović 6 (od 76. Mujagić -), E.Sadiković 6, D.Sadiković 6,5, Bogdanović – (od 19. Hodžurda 6,5), Tiago 6, Kokot 6

Igrač utakmice: Nemanja Pekija

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

https://youtu.be/FmyUbQTJfjA

rudar prijedor-zeljeznicar-izvjestaj (2) rudar prijedor-zeljeznicar-izvjestaj (4)