rudar prijedor-slavija-rezultat (3)Nikako da Rudar-Prijedor po povratku na Gradski stadion ostvari pobjedu u prvenstvu Premijer lige BiH.

U teškoj seriji „rudari sa Sane“ su poslije pobjede nad ekipom Travnika (2:1) u Gradišci, 23.avgusta, poraženi pred svojim navijačima od mostarskog Zrinjskog i Širokog Brijega sa minimalnih 0:1 i remizirali su protiv Slavije 2:2.

Ujedno, ni nakon šest godina nisu uspjeli da ostvare trijumf nad takmacem iz Istočnog Sarajeva.

-Igrali smo pod imperativom pobjede. Poslije brzog gola „uspavali smo se“, što je kvalitetniji tim gostiju iskoristio i preokrenuo rezultat. U nastavku ulaskom još jednog špica, Petra Kunića, krenuli smo više naprijed i stigli do izjednačenja. Bili smo bolji, ali nismo do kraja završili napade. Rezultatski meč je mogao ići i u jednom i drugom smjeru – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Boris Gavran.

Najbolji akter meča bio je Mirza Džafić, koji je postavio konačan ishod, a zanimljivo je da je Džafa, kako ga oslovljavaju saigrači bio strelac pogotka u pomenutom susretu protiv travničkih „vezira“ za trijumf.

Potom Prijedorčani 566 minuta nisu zatresli mreže svojih rivala, kako u prvenstvenim mečevima, tako i u po jednom duelu u Kupu Republike Srpske i Kupu BiH, do vodećeg gola Filipa Arežine, kada je iz „slobodnjaka“ savladao kapitena „sokolova“ Mladena Lučića.

-Silno smo željeli pobjedu, ali poslije svega viđenog neriješen ishod je najpravedniji. Slaviji je pripalo prvo poluvrijeme, a nama nastavak i uspjeli smo da dođemo do boda. Čestitam protivniku na osvojenom bodu, dokazali su da nisu slučajno u gornjem dijelu tabele – naglasio je Džafić, najbolji golgeter „zeleno-crnih“ u bh.eliti, kojem je ovo bio 21 gol u 40 utakmici u borbama za bodove.

APLAUZI SPALEVIĆU

Još jednom je prijedorska publika potvrdila da cijeni istinske majstore „najljepše sporedne stvari na svijetu“ u 69. minuti subotnjeg „srpskog“ derbija.

U trenutku kada je trener gostiju zamijenio Darka Saplevića, koji je bio strijelac jednog gola, 38-godišnji napadač ispraćen je aplauzima sa terena.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com