kup rs-gomjenica-karanovac (5)Fudbaleri Gomjenice ostvarili su u 6.kolu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad drugu pobjedu, pošto su u duelu komšijskih rivala savladali Ravan sa ubjedljivih 3:0.

Prvi udarac na protivnički gol uputila je ekipa iz Međeđe u 11.minutu, ali je pokušaj Gorana Burazora sa oko 20 metara bio lak plijen za golmana Miloša Torbicu.

U ovom dijelu igra se odvijala uglavnom na sredini terena, čak su gosti djelovali odlučnije i lakše stizali do protivničkog šesnaesterca.

Ipak, u 31.minuti, poslije prekršaja Nebojše Adžića u svom kaznenom prostoru nad Branislavom Kajtezom, mogao je ne baš uvjerljivi sudija Miloš Kovačević da pokaže na „bijelu tačku“, ali nije to učinio.

U 38.minuti kolosalna šansa za izabranike trenera Gorana Adžića. Bojan Utješinović našao se sam pred Torbicom, zaobišao ga i iskosa sa lijeve strane sa sedam-osam metara umjesto u gol poslao loptu po zemlji u spoljni dio mreže.

Nastavak je pripao u potpunosti timu Mile Koatarana, a već na samom otvaranju Dejan Đurkić sa desetak metara tuče iskosa sa desne strane preko gola.

Igrao se 53.minut, kada je Kajtez na idealan centaršut Karanovića sa desne strane sa „penaltika“ trzajem glavom loptu smjestio u lijevi gornji ugao nemoćnog Vladimira Semiza, među stativama Ravni.

Samo pet minuta kasnije napadački tandem Prijedorčana ponovo je na sceni. Ovoga puta Karanović je poslao loptu Kajtezu u šesnaesterac rivala, a „Noni“, kako svog golgetera Gomjeničana oslovljavaju, rutinski pogađa za 2:0.

U 73.minutu Dušan Davidović, koji se dosta kretao po terenu, našao se sam pred golom rivala, ali je loptu poslao kraj same lijeve stative.

Konačan ishod postavio je, iskoristivši nepažnju Semiza, lijepim golom Vladan Torbica, za zasluženu radost domaćina.

Gomjenica-Ravan (Međeđa) 3:0(0:0)

Prijedor
Stadion Gomjenice „kraj Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Miloš Kovačević (Prijedor) 6
Strijelci: Kajtez u 53. i 58. i V.Torbica u 81.minuti
Žuti kartoni. Dragić, Karanović, Kajtez, V.Torbica, Draganić (Gomjenica), Dobrijević, Milanović, Gačić (Ravan)

GOMJENICA:
M.Torbica -, Dragić 7, Vasiljević 7, Draganić 6,5, Karanović 8 (od 74. Pantoš -), Kreća 7,5, Jarić 7, Kajtez 8, Knežević 6,5 (od 61. V.Torbica 7), Đurkić 6,5, Davidović 7
Trener: Mile Kotaran

RAVAN:
Semiz 5,5, Grahovac 6, Milanović 6,5, Zakić 6, Burazor 6,5 (od 79. Marinković -), Dobrijević 6,5, Utješinović 5,5 (od 78. Borjanović -), Jajčanin 6,5, Gačić 6, Neven Adžić 6,5, Nebojša Adžić 6
Trener: Goran Adžić

Igrač utakmice: Branislav Kajtez (Gomjenica)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com