mira-krajina-prijateljska utakmica (1)Rukometašice „Mire“, četvorostruke uzastopne osvajačice Kupa Republike Srpske i ovogodišnje finalistkinje Kupa BiH, u svom prvom ovosezonskom predstavljanju, pripremajući se za naredno prvenstvo Premijer lige BiH, u prijateljskoj utakmici su savladale ekipu OŽRK „Krajina“ iz Cazina sa 31:23(17:10).

Na samom početku Prijedorčanke su imale „žilav“ otpor prvoligaša FBiH zahvaljujući i odličnim odbranama golmana Nejre Durić. Ipak, brzo su se domaće raspucale i bile efikasne. Do prve osjetnije prednosti (10:6) sredinom prvog poluvremena stigle su zahvaljujući kontrama, raspoloženoj na lijevom krilu, iskusnoj Šejli Kararić. Iako nije uvijek najpreciznija u napadu, Dunja Kunovac bila je odlična u odbrani, asistencijama, a poslije njih pravljeni su sedmerci nad saigračicama, pa i njom samom. Dobra je na „crti“ bila Jelena Mutić, a njena sestra Dragana u finišu na najbolji način iskoristila priliku na poziciji desnog beka.

mira-krajina-prijateljska utakmica (2)Prethodno među stativama gošći istakla se Hamida Petrović, koja je doprinijela da uglavnom sastav, čiji je uzrast igračica 2000.godište osvojio vicešampionsku bh.titulu, smanji na 24:21. U redovima Cazinjanki najistaknutija je bila lijevi bek i organizator igre Adelisa Dautović, koja je postigla najviše golova (šest), koliko i provjerena u „Miri“ Adrijana Damjanović.

-Možemo biti zadovoljni prvom provjerom, s obzirom da smo po povratku sa bazičnih priprema na Kozari, nastavili da radimo gotovo bez lopte. Pošto nije u punom trenažnom procesu, postepeno ćemo koristiti sve više i više najiskusniju prvotimku Nevenu Lukač, čiji kvalitet nije upitan. Naš prioritet u postavci igre bića čvrsta odbrana i tom segmentu najviše ćemo poklanjati pažnju. Svakako vjerujem i u mlađe rukometašice, jer svaka na svoj način zaslužuje pažnju. Najvažnije je samo da maksimalno treniraju – rekla je trener prijedorksih rukometašica Ljubica Ivetić.

Naravno da Ivetićeva ima razloga za takvu viziju, jer uz Mariju Gligorević, koja je prethodnih sezona dobijala priliku, tu je još golman Dajana Rosić, a još jedna djevojčica ponikla u ovom klubu, Milica Ćorić na mjestu „pivota“ je u konkurenciji. Uspješan nastup Tanje Kamšak na nedavnom veteranskom turniru u gradu na Sani bili su preporuka da se ponovo aktivira. Jedino još na sceni nije bila pojačanje iz redova prvoligaša Republike Srpske, ekipe Broda, bek Sanja Vukman, s obzirom da nije riješila smještaj, ali će uskoro biti na raspolaganju ovom sportskom kolektivu.

mira-krajina-prijateljska utakmica (3)ŽRK Mira: OŽRK Krajina (Cazin) 31:23(17:10)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 50
Sudije: Nemanja Kalajdžić i Marko Gavrilović (obojica iz Prijedora)
Sedmerci: Mira 5(4), OŽRK Krajina 2(2)
Isključenja: Mira 2 minuta, Krajina 2 minuta

MIRA:
Karačić, Kunovac 3, Damjanović 6, Suvajac, Tintor 3, Kararić 4, Kamšak, Dojčinović 2, D.Mutić 3, Lukač 2, Sladaković 2, J.Mutić 2, Došen 4, Gligorević, Ćorić, Rosić
Trener: Ljubica Ivetić

OŽRK KRAJINA:
Durić, Adilagić, Rizvić, Dautović 6, Ekmečić 3, Kličić, Husičić 1, Čataković 3, H.Petrović, Demirović, Dž.Petrović 4, Hajrudinović 2, Š.Puškar, Pajić 3, A.Puškar 1, Balić
Trener: Emir Dautović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-krajina-prijateljska utakmica (4) mira-krajina-prijateljska utakmica (5) mira-krajina-prijateljska utakmica (6)