fk gomjenica-prvak cetvrte lige (1)Fudbaleri Gomjenice su u 4.kolu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad u derbiju začelja, poslije tri poraza, ostvarili prvu pobjedu. Savladali su ekipu Sloge DIPO sa 3:1.

Trijumf Prijedorčana već u 7.minutu najavio je njihov kapiten Darko Tadić, kada je, nakon kornera Igora Mršića sa lijeve strane i „povratne“ lopte Bojana Draganića, odlično reagovao i poslao je pod prečku za 1:0.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 13.minutu. Prošle sezone prvi strijelac Gomjeničana Branislav Kajtez konačno je proradio. Na oko 25 metara sa lijeve strane pred kaznenim prostorom ekipe iz Gornjih Podgradaca odlučio se na šut, a lopta se od desne stative odbila iza leđa nemoćnog golmana Miloša Šmitrana za 2:0.

U tom trenutku mnogi su pomisli da će do vrha biti napunjena mreža gostiju, koji se otvaraju i u dvije izgledne pozicije ne uspijevaju u završnici da pogode okvir gola. Ipak, u 42.minutu lopta je pogodila u ruku Draganića u šesnaestercu svog tima, pa iz opravdano dosuđenog jedanaesterca Duško Lovrić preciznim udarcem sa „bijele tačke“ smanjuje na 2:1.

Tim rezultatom otišlo se na odmor. Prethodno je u jednoj situaciji, kada je pokretljivi Mršić „sapleten“, sudija Marko Erak iz Banjaluke mogao je da dosudi penal, ali bio je blizu mjesta događaja te mu treba vjerovati da je dobro procijenio situaciju.

U nastavku na teškom terenu igralo se uglavnom „u polju“. U 72.minutu Mršić, potvrdivši da mnogo znači Gomjeničanima, jer se prvi put našao u jedanaestorci poslije kazne od tri meča pauze i zaigrao u borbama za bodove.

U srijedu je u polufinalu Kupa FSP Prijedor postigao odlučujući gol za plasman u finale protiv Plamena iz Donjeg Vodičeva, a ovaj put Mršić je sa lijeve strane uputio idealan centaršut, a „Noni“, kako saigrači i navijači oslovljavaju Kajteza, u skoku glavom postigao svoj drugi pogodak za konačnih 3:1.

Gomjenica-Sloga DIPO (Gornji Podgradci) 3:1(2:1)

Prijedor
Stadion Gomjenice „kraj Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Marko Erak (Banjaluka) 7
Strijelci: Tadić u 7. i Kajtez u 13. i 72 za Gomjenicu, a Lovrić 42.minutu (iz jedanaesterca) za Slogu DIPO. Žuti kartoni: Tadić (Gomjenica), Broćeta, Tendžerić, Lovrić, Stolić (Sloga DIPO)

GOMJENICA:
M.Torbica -, Dragić 7, Tadić 7,5, Bjelobrk 7, Draganić 7, Kreća 7, Mršić 8 (od 79. Davidović -), Jarić 7, Kajtez 8,5 (od 77. V.Torbica -), Knežević 7, Đurkić 7 (od 81. Pantoš -)

SLOGA DIPO:
Šmitran 6,5, Tendžerić 7, Lukajić 6, Stolić 6, Rađević 6, Malbašić 6,5 (od 80. Timarac -), Broćeta 6,5, Blagojević 6 (od 72. Miljanović -), Lovrić 7, Todorović 6 (od 46. Marjanović 6), Mijatović 6,5

Igrač utakmice: Branislav Kajtez (Gomjenica)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com