paukKako je potvrđeno iz Auto-moto društva Prijedor, početkom mjeseca septembra 2015. godine, počinje sa radom specijalnim vozilom „pauk“ na premještanju nepropisno parkiranih vozila.

-Premještanje nepropisno parkiranih vozila vršiće se na području grada Prijedora i opštine Kozarska Dubica, a na osnovu naloga pripadnika policije i komunalne policije – potvrdio je Mirko Brkić, sekretar AMD „Prijedor“.

U saradnji sa nadležnim organima, premještanje nepropisno parkiranih vozila koja ometaju odvijanje saobraćaja sa javnih površina ili oštećuju zelene i druge uređene površine, vršiće se u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja u Bosni i Hercegovini, Zakona o bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, odlukama gradskih i opštinskih organa i međusobno zaključenim ugovorima.

-Pored novčanih kazni za prekršaj zbog nepropisnog parkiranja, vlasnici motornih vozila obavezni su platiti i troškove premještanja vozila prema cjenovniku AMD „Prijedor“ – istakao je Brkić.

Ako je „pauk“ započeo premještanje vozila, „zadovoljstvo“ da automobil bude „spušten“ koštaće vas 30 KM.

Ako je „pauk“ vaše vozilo prevezao na udaljenosti do 2 km od AMD Prijedor, platićete 40 KM, na udaljenosti od 2 do 10 km od AMD Prijedor cijena je 60 KM, a na udaljenosti preko 10 km od AMD Prijedor, cijena je 90 KM.

Cijena „ležarine“ vozila po danu je 10 KM.

Za sve informacije i dodatna objašnjenja građani se mogu obratiti na telefon AMD „Prijedor“ 052/212-040.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com