rudar prijedor-leotar-izvjestaj (1)Težak ispit očekuje Rudar-Prijedor, poslije osvajanja Kupa Republike Srpske, jer će u šestom kolu Premijer ligi BiH u 17 časova početi njihov megdan sa ekipom Sarajeva. Sigurno je da je jedna od najvećih uzdanica Prijedorčana ove sezone, kao i proljetos u prvoligaškoj konkurenciji Srpske, zapaženi „vezista“ Filip Arežina, koji je imao poteškoća sa povredama.

„Fićo“, kako ga oslovljavaju saigrači, fudbalskim žargonom rečeno, mnogo je „jak na lopti“, sa dobrim „građenjem“, driblingom iz okreta, ali i izvanrednim pregledom igre i snažnim šutevima iz pozicija oko šesnaesterca.

-Sigurno je da nam neće biti lako. Sarajlije imaju isti broj bodova kao i mi, što je sigurno ispod njihovog plana, pa će morati da traže alibi pred svojim navijačima. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, što nas tjera na potpunu mobilnost i unaprijed daje zadatak pred svakog igrača da pruži maksimum. S obzirom na kolektivni duh koji nas krasi, kao i drugarstvo, uvjeren sam da na tom planu nećemo razočarati. Koliko će to biti dovoljno za pozitivan rezultat ostaje da se vidi – priča Arežina.

„Rudari sa Sane“ ne samo da će na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ igrati protiv aktuelnog šampiona, već i protiv neugodne tradicije, pošto „bordo“ tim, uz zenički Čelik, nikada u pet sezona u bh.eliti nisu savladali.

-Svakoj tradiciji jednom dođe kraj. Nismo u poziciji da prijetimo klubovima sa mnogo boljom organizacijom i finansijama. Poštujemo domaćina, ali pobjede nad Travnikom u Gradišci, u borbi za bodove, i trijumf nad Krupom za pobjednički pehar u Kupu RS, donijele su nam sjajnu atmosferu. Idemo da se hrabro nadigravamo i pokušamo da nastavimo seriju uspjeha. Ipak, realno gledano, najvažnije je da ostavimo povoljan utisak, a bodove moramo prevashodno tražiti protiv sebi ravnih rivala – zaključio je Arežina.

Šef stručnog štaba „zeleno-crnih“ Boris Gavran moćiće, za razliku od srijede i duela u Krupi na Vrbasu, ponovo da računa i na usluge Aleksandra Jovičića, Edvina Hamzića, Armina Mešića i Petra Kunića. Kaznu zbog isključenja nakon utakmice u Zvorniku protiv Drine odradio je Stipe Miloš. Zbog povrede „van stroja“ je samo iskusni kapiten Nebojša Šodić, iako su se Siniša Radoja i Nimo Nartej Džasper žalili na bolove.

MAJSTOR ZA „SLOBODNJAKE“

Arežina je prvi strijelac Rudar Prijedora sa tri postignuta gola. Njegovi golovi protiv Mladost Doboj Kakanj u prvom kolu i Slobode u Tuzli, majstorski izvedeni, bili su proglašeni najljepšim, uz to je na startu debitantu zatresao mrežu i sa „bijele tačke“. Može li i opet pogoditi cilj.

-Prvo, kada se igra sa favoritom na njegovom terenu i ne događa se često da imate priliku iz „slobodnjaka“. Ipak, imamo igrače, poput brzog Dejana Kojića, ili iz „manevra“ poput Nebojše Pejića, Bojana Burazora iz zadnje linije, koji mogu da budu srušeni. Tada, sigurno je da bi mi bilo drago da pogodim cilj, ali najvažnije je da svi pružimo koliko možemo-istakao je Arežina.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com