avaz-slovenac-pistoljiPolicija CJB Prijedor je prilikom pretresa stana u Prijedoru koji je koristo državljanin Slovenije, nezvanično saznajemo da je riječ o Mladenu Samardžiji (24), iz Kranja, pronašla dva pištolja marke „Valter“ i pištolj marke CZ kao i deset mobilnih telefona različitih marki. Prilikom pretresa Nissana čiji je vlasnik D.P. a koji je tokom boravka u Prijedoru koristio Slovenac pronađena su još dva mobilna telefona.

Pretres je uslijedio po nalogu sudije za prethodni postupak, a uz saglasnost Tužilaštva iz Banjaluke, kancelarija u Prijedoru, nakon jučerašnjeg hapšenja Samardžije koji se po policijskim informacijama bavi određenim kriminalnim radnjama na području koje pokriva CJB Prijedor.

Nakon krim obrade Slovenac je predat u nadležnost Terenskog centra za strance u Banjaluci s obzirom da je, kako navode u policiji, riječ o stranom državljaninu koji u Prijedoru boravi više od mjesec dana bez prijave boravka. U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv državljanina Slovenije Okružnom Tužilaštvu u Banjaluci, kancelarija u Prijedoru biti dostavljen izvještaj zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Dnevni avaz