kup rs-finale-rudar prijedor-krupaU prvoj utakmici 22. izdanja fudbalskog Kupa Republike Srpske danas u 17 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru odmjeriće snage premijerligaš BiH, Rudar-Prijedor, i prvoligaš Republike Srpske, Krupa iz Krupe na Vrbasu.

„Rudarima sa Sane“ biće ovo četvrti pokušaj da se domognu vrijednog pehara. U prethodna tri navrata, posljednji put prošle godine u Bijeljini, kada su, poslije izvođenja jedanaesteraca, poraženi od Radnika, nisu stigli do cilja.

-Bilo bi nam drago da smo u prilici da odigramo utakmicu u najjačem sastavu, kako zbog prestižnog takmičenja koje cijenimo, tako i kvaliteta rivala. Krupa je klub koji je u usponu, zaslužuje poštovanje po igračkom kadru i organizaciji. Uvjeren sam da će se tako prema ovom velikom izazovu i odnositi svi naši igrači koji budu istrčali na teren. Imaju obavezu i zbog naših navijača, pa očekujem da daju maksimum i ostvare pozitivan rezultat – rekao je šef stručnog štaba „zeleno-crnih“ Boris Gavran.

Izvjesno je da će Prijedorčani biti oslabljeni. Iz tima će izostati Stipe Miloš, koji je dobio crveni karton na gostovanju zvorničkoj Drini, a Gavran neće moći da računa na povrijeđene, kapitena Nebojšu Šodića, golmana Dalibora Kozića, Čedomira Ćuluma i najvjerovatnije Sinišu Radoju, koji je od ranije „van stroja“.

-Krupi je ovo prvo finale, sigurno je da će izabranici trenera Slobodana Starčevića, koji je sjedio ne tako davno i na klupi Rudar-Prijedora pa nas većinom dobro poznaje, imati dosta motiva. Neće nedostajati motiva ni nama, jer ukoliko budemo bili bolji u dva meča, a odluka pada tek u Krupi na Vrbasu, osvojili bi „duplu krunu“, jer smo ove godine bili šampioni elitnog ranga Srpske – istakao je „štoper“ Nemanja Pekija, uz pomenute Kozića, Šodića, Radoju i Dejana Kojića, učesnik prošlogodišnjeg finala iz sadašnjeg igračkog kadra.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com