android aplikacija grada prijedoraGrad Prijedor jedna je od prvih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i BiH koja posjeduje svoju mobilnu aplikaciju, a koja je pod nazivom “Grad Prijedor” danas promovisana u prostorijama gradske uprave.

Predstavnik firme “INAPSBH” Admir Jakupović potvrdio je da je to bio projekat ove firme, čije je finansiranje sa oko 13.000 KM podržala Gradska uprava Prijedor.

“Riječ je o multifunkcionalnoj aplikaciji koja je od danas dostupna na svim IOS i android prenosnim uređajima i koja na prvi pogled ima atraktivan dizajn, jasno definiše kategorije i mnogobrojne sadržaje za korisnike usluga Gradske uprave”, rekao je Jakupović.

On je dodao da je aplikacija dvojezična i da ima aktivnu mapu sa lokatorom i detaljnim prikazima pojedinih lokacija.

“Na ovaj način željeli smo da promovišemo grad, njegove prirode ljepote i sadržaje koji su neophodni kako za turiste i goste grada, tako i za potencijalne investitore, koji mogu pronaći razne informacije na moderan i praktičan način”, rekao je Jakupović.

Direktor Turističke organizacije Prijedor Admira Ganić rekla je da je prvobitno bilo zamišljeno da to bude promocija turističkih sadržaja, ali da je iza cijelog projekta stao grad, te je aplikacija dobila cjelovit izgled i veoma je korisna sa više aspekata.

“Kao što će svaki turista moći da vidi kako da dođe do prenoćišta, mjesta za kupovinu i aktivan odmor, tako će i brojni investitori moći da saznaju sve ono što im je neophodno za početak ulaganja u ovu lokalnu zajednicu”, istakla je Ganićeva.

Aplikacija se od danas može preuzeti na mobilnim uređajima i sa zvanične stranice grada, a s obzirom da je fleksibilna i u potpunosti dogradiva, iz gradske uprave najavljuju i uvođenje novih sadržaja koji će zadovoljiti i najprobirljivije poznavaoce virtuelnog svijeta informacija.

SRNA