omladinci rudar prijedor-pocetak sezoneOd samog početka gosti iz Prijedora su nametnuli svoj ritam. Bolju igru u prvih desetak minuta igre krunisali su golom već u 13. minutu. Stefan Mikić vara odbranu domaćih i sjajno pogađa gornji desni ugao golmana Haračića za vodstvo od 0:1. I u nastavku bolja igra gostujućih igrača koji na sreću domaćina ne uspijevaju realizovati dvije sjajne prilike u 32. i 34. minuti. Prvo Mikić pogađa stativu, a potom samo dvije minute kasnije Vladimir Trkulja ne koristi sjajno ubacivanje iz kornera. Sa pet metara loptu šalje daleko preko gola. Kako to obično i biva u nogometu uslijedila je kazna. Slobodan udarac za domaće sa polovice terena izvodi Merdić koji loptu šalje duboko u peterac gostiju. Golman Dragić pravi kardinalnu grešku i ne uspijeva da uhvati centaršut Merdića i ispušta loptu, a ovakav poklon koristi Zahid Škulj koji loptu sigurno posprema u mrežu za poravnanje rezultata.

U nastavku su izabranici Terzića i Jašarspahića zaigrali mnogo bolje i već na otvaranju drugog poluvremena postižu pogodak preko Benjamina Hekića za vodstvo od 2:1. I u narednih tridesetak minuta igrači Mladosti kontrolišu utakmicu, a onda je uslijedio pad. U 75. minuti sjajno ubacivanje iz desnog boka koristi Lajić Predrag koji poravnava rezultat na 2:2, da bi samo minut kasnije domaći napravili kardinalnu grešku na sredini terena, gosti istrčavaju kontru koju u gol pretvara Muhić Mirnes za konačnih 3:2.

JUNIORI

Mladost DK: Rudar-Prijedor 2:3 (1:1)

Mladost:
Haračić, Sabljaković (od 83. min Vehab), Mušija, Hekić, Merdić, Selimović (od 52. min Husagić), Goralija, Subašić (od 65. min Begovac), Jašarspahić (od 76. min Kadić), Škulj, Šabanović
Trener: Nazif Terzić

Rudar Prijedor:
Dragić, Mandić, Lajić, Trkulja, Muhić, Kovačević, Petković ( od 60. min Kuridža), Mikić ( od 68. min Stojić), Tišma ( od 86. min Majstorović), Gavranović, Radanović
Trener: Srđan Marjanović

Sudije: Tičić Mirza (glavni), pomoćnici: Peljto Irfan i Đozić Enes – svi iz Sarajeva
Delegat: Ćupina Samir (Sarajevo)

KADETI

Mladost DK: Rudar-Prijedor 3:0 (2:0)

Prvih nekoliko minuta utakmice prošlo je u ispitivanju snaga na sredini terena. Prvu pravu priliku na ovom susretu koristi Kubat Adis koji u 13. minuti susreta matira golmana Rauša iz Prijedora. Samo minut kasnije Kubat ponovo u iskušenje dovodi gostujućeg golmana, ali lopta pogađa stativu. Narednih 25 minuta igralo se na sredini terena, bez ijedne prilike gostujućih igrača. U 38. minuti dosuđen je prekršaj za kadete Mladosti na oko 25 metara od gola Prijedorčana. Loptu uzima Begić Amar i kada su svi očekivali da će do tada najistaknutiji igrač na terenu uputiti centaršut, Begić silovito šutira ka golu Rauša i pogađa njegov gornji desni ugao. Bio je ovo maestralan pogodak mladog Begića kojem su saigrači čestitali na fenomenalno izvedenom slobodnjaku. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:0.

Na otvaranju drugog poluvremena gosti kreću ka golu Levića. Muhameda na golu Mladosti na iskušenje stavlja prvo Kadirić u 54., a potom i Polovina Davor koji sa 20 metara pogađa prečku. U nastavku domaći atakuju na gol Prijedorčana, viđeno je mnogo lijepih poteza od domaćih fudbalera, a kruna fantastične igre stigla je u 75. minutu kada Trako na 16 metara prima loptu sa sredine terena, maestralno vara svog protivnika, okreće se i pogađa donji desni ugao gostiju za konačnih 3:0 u ovom susretu.

Mladost:
Lević, Smolo, Begić, Mušija, Kozica (od 24. min Husika), Trako, Mehić, Mijoč ( od 46. min Begić I.), Kubat (od 55. min Mušinbegović), Imamović, Vehab (od 41. min Čolak)
Trener: Admir Goga

Rudar Prijedor:
Rauš, Josipović, Marin (od 46. min Topalović), Arnautović, Kovačević, Stojić, Kadirić, Pavlović (od 69. min Janjušić), Polovina, Zmijanjac, Zorić (od 30. min Živanić)
Trener: Branko Ilinčić

Sudije: Tičić Mirza (glavni), pomoćnici: Peljto Irfan i Đozić Enes – svi iz Sarajeva
Delegat: Ćupina Samir (Sarajevo)

Press FK Mladost

Kaportal.ba