cjbpd-policija obezbjedjuje kolektivnu sahranuZamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Prijedor Stevo Tomčić izjavio je da policija nema nikakvih pokazatelja na osnovu kojih bi se očekivalo da bi nedavni događaji u Srebrenici mogli na bilo koji način uticati na tok kolektivne sahrane zakazane za 20. juli u Prijedoru.

“Spremni smo da obezbijedimo najavljeni skup i u svakodnevnom smo kontaktu sa organizatorima tog događaja najavljenog za 20. juli”, rekao je Tomčić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Kolektivna sahrana posmrtnih ostataka 29 Prijedorčana stradalih u proteklom ratu biće održana na stadionu u povratničkom naselju Hambarine u ponedjeljak, 20. jula, sa početkom u 9.00 časova, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Prijedor i Kozarac.

Član Foruma za bezbjednost zajednice grada Prijedora Zoran Inđić rekao je da će skup obezbjeđivati policija zajedno sa redarima, koji se angažuju dodatno.

“Redari su i na svim dosadašnjim kolektivnim ukopima korektno i uspješno obavljali svoj dio posla”, rekao je Inđić.

On je pozvao sugrađane i sve učesnike skupa da učine sve da ovaj događaj prođe dostojanstveno.

Po odluci organizatora, kolektivna sahrana Prijedorčana stradalih u ratu obavlja se svake godine 20. jula, s tim da se lokalitet komemoracije i vjerske službe smjenjuje. Jedne godine domaćin je Kozarac, jedne Stari grad, a ove je to takozvano Brdo, odnosno bošnjačka sela na lijevoj obali Sane.

SRNA