sana-kupaliste kod hotelaVoda u rijeci Sani bakteriološki je ispravna za kupanje, rekla je danas Srni načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milica Otković.

“Nove uzorke uzećemo iduće sedmice, budući da se očekuje talas vrućina, a time i intenzivnija sezona kupanja”, najavila je Otkovićeva.

Ona je dodala da su uzorci na kupalištima rijeke Sane uzimani u junu i da za taj posao postoji predviđena dinamika.

“Uzroke šaljemo u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Od njihovih aktivnosti zavisi kada ćemo dobiti povratne informacije, odnosno nalaze o kvalitetu vode”, rekla je Otkovićeva, podsjećajući da se u roku od 72 časa mogu pokazati neispravnosti o čemu bi se Institut blagovremeno oglasio.

Iz Odsjeka za inspekcijske poslove grada Prijedora Srni je danas rečeno da su uzorci vode uzeti i na bazenu “Akva planet” u prijedorskom naselju Pećani i na dva bazena u Kozarcu.

“Uzorci su proslijeđeni Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i vjerujemo da bismo imali povratnu informaciju u slučaju da je kvalitet vode upitan”, rečeno je Srni u gradskom inspektoratu.

Na pitanje Srne Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske o kvalitetu vode na tri bazenima u Prijedoru danas je odgovoreno da se za te informacije potrebno obratiti gradskoj inspekciji.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com