mayday 2014-posjeta 1Na Mrakovici je održan treći po redu May Day festival, na kojem je nastupilo desetak DJ-eva iz Prijedora. Broj posjetilaca je zbog kiše znatno manji u odnosu na prethodne godine, ali oni koji su došli dobro su se zabavili.

Uprkos kiši i lošem vremenu, May day festival okupio je na Mrakovici ljubitelje haus muzike. Za bogat repertoar pobrinuli su se prijedorski DJ-evi, koji već treću godinu zaredom organizuju pomenuti festival.

– Želimo da ovaj May Day festival preraste u ozbiljniju manifestaciju. Kod nas je ova muzika realtivno popularna I Dj-evi iz Prijedora rade na tome, kaže DJ Predrag Milinković

Cilj održavanja festival May Day jeste, prije svega popularizacija haus muzike, ali i didžejnga. Činenica je da je u današnje vrijeme sve više onih koji se bave tim poslom, ali je veoma malo kvalitetnih DJ-eva, smatraju organizatori May Day-a.

– Ja se ovim poslom bavim već šest, sedam godina i živim od toga. Istina je da svako danas može da se bavi ovim poslom. Većina to radi zbog sticanja popularnosti, ali ima i dobrih DJ-eva, rekao je Vladimir Zorić.

Kiša nije spriječila održavanje ovog festival, ali ni brojne Prijedorčane da uživaju u dobroj žurci.

Žurka je trajala do kasno u noć. Pored muzike, atmosferu su dodatno zagrijavali alkohol i roštilj, bez kojih ne može proći gtovo nijedna zabava na Mrakovici.

ELTA TV