gradska trznica“Gradska tržnica” Prijedor godinama iskazuje gubitke u poslovanju, a razlog tome je, prema menadžmentu preduzeća, popunjenost kapaciteta od svega 44 odsto, dok sami zakupci tvrde da su u pitanju loši uslovi za rad.

Od 125 tezgi u centralnom objektu gdje se prodaju povrće i voće pod zakupom je 50,4 odsto, a od 145 tezgi na zelenoj i kvantaškoj pijaci pijaci na Pećanima pod zakupom je 42,7 odsto.

Cijena zakupa tezge je 75 do 80 KM mjesečno, kvadratnog metra na buvljoj pijaci 20 KM, a kamiona na kvantaškoj pijaci 700 KM.

Zakupci su i u zatvorenim prostorima ljeti suočeni sa velikim vrućinama, a zimi su nezaštićeni od hladnoće. Godinama ukazuju i na problem nedostatka parking prostora, kao i na potrebu izmjene režima saobraćaja oko centralnog objekta gdje velika frekvencija automobila remeti rad, a problem je i nefunkcionisanje zajednice etažnih vlasnika 40 privatnih lokala u objektu ovog preduzeća.

Na lokaciji u neposrednoj blizini pijace na Pećanima u toku je izgradnja novog objekata u koji će se ona preseliti, za šta je Skupština grada Prijedora ove godine odobrila zaduženje od pola miliona maraka.

SRNA