glas-velika zarada od pljackiSpecijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog više krivičnih djela kojima su “zaradili” preko 50.000 maraka.

Optužnica je podignuta protiv Slobodana Bojanića, Nevena Neškovića, Borislava Stupara, Milenka Vurunića i Nikole Vasiljevića. Oni su uhapšeni u februaru ove godine u policijskoj akciji “Kastelo”.

Prema optužnici, oni se terete da su kao pripadnici zločinačkog udruženja u periodu od juna 2011. godine do juna 2014. godine u noćnim časovima automobilima dolazili i pljačkali benzinske pumpe, prodavnice i druge prodajne objekte. Oni su provaljivali u te objekte, noseći sa sobom uvijek vatreno oružje radi napada ili odbrane, a krali su veće količine cigareta, prehrambenih proizvoda i novac.

Kada su u nekim slučajevima bili primijećeni od policije ili vlasnika, oni su prema njima pucali iz automatskih pušaka i pištolja.

Ukradene predmete automobilom su odvozili i skrivali na unaprijed pripremljenim lokacijama, poslije čega su ih prodavali nepoznatom pripadniku ovog zločinačkog udruženja, koji ih je dalje preprodavao. Pretpostavlja se da su ovim prodajama “zaradili” više od 50.000 maraka, koje su dijelili između sebe. Član ove grupe bio je i Predrag Petković, koji se nalazi u bjekstvu.

Oni su djelovali na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Laktaša, Srpca, Prnjavora, Čelinca, Mrkonjić Grada, Teslića i Modriče.

Optužnicom je predloženo da im se pritvor produži do okončanja postupka.

Glas Srpske