gomjenica-slaven (1)Fudbaleri Gomjenice, koji su četiri kola prije kraja prvenstva Četvrte lige FSP Prijedor obezbijedili titulu šampiona, više nego uspješnu sezonu sa dva osvojena pobjednička pehara (trijumfovali su i u Kupu Grada Prijedora) okončali su zasluženim porazom u derbiju posljednjeg 22.kola od Slavena iz Dobrljina rezultatom 0:2.

Zanimljivo je da je novi prvak, koji će od jeseni igrati u Regionalnoj ligi Republike Srpske-grupa Zapad, a svojevremeno se takmičio i u drugoligaškoj konkurenciji, sva tri poraza u borbama za bodove doživio kod kuće, ali o njegovoj superiornosti dovoljno kazuje konstatacija da tri rivala iza njega imaju po šest. Ipak, čak 15 pobjeda sve govore.

„Opravdanje“ ekipi koju je predvodio Mile Kotaran, vrijedan i nenametljiv trener, čije se zasluge moraju cijeniti ili bi u suprotnom bilo za očekivati i da ode sa klupe, svakako je predstavljala činjenica da je bilo teško ekipu motivisati u slavljeničkoj atmosferi.

gomjenica-slaven (2)S druge strane, sigurno je da bi utisak na kraju bio drugačiji da su u timu bili prvi strijelac lige Branislav Kajtez i neumorni na sredini terena Đorđe Kreća, jer su popularni Noni i Đole izostali zbog žutih kartona.

Naravno to ne umanjuje trijumf tima Aleksandra Žujića, čiji plasman na petom mjestu nije najbolje mjerilo vrijednosti, ali vrijedi podsjetiti da su Gomjeničani jesenas slavili na njihovom terenu sa 2:1.

Gosti iz Dobrljina igrali su od samog početka otvoreno, trudili su se da striktno pokrivaju protivničke igrače, a brzim transformacijama u fazi napada, prije svega preko pokretljivog Dejana Jovanića dođu do prilika. Već u 15.minutu Bojan Kabić izbio je sam pred Miloša Trobicu, koji je sjajno reagovao, a samo dva minuta kasnije sa lijeve strane našao se pred njim „oči u oči“ Milan Gligić i savladao ga, ali je lopta fijuknula po zemlji kraj suprotne stative.

gomjenica-slaven (3)Prvi put domaći su zaprijetili u 20.minutu. Aleksandar Kostić je na ivici šesnaesterca „pokosio“ Dejana Đurkića i pri tom zaradio žuti karton. Igor Mršić gađao je donji desni ugao visokog Vladimira Drljače, ispružio se nekadašnji čuvar mreže novogradske Slobode i Jedinstva iz Bihaća koliko je dug i krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Tri minuta kasnije Slaven je izveo udarac sa ugla sa desne strane. Učinio je to veteran Drago Ivančević, prvotimac sa najviše odigranih sezona u pomenutoj Slobodi, na „prvoj“ stativi bio je usamljen Kabić i glavom pogodio cilj za 0:1.

U 29.minutu Vedran Dragić je odlično sa gotovo sredine terena pronašao Bojana Bjelobrka u kaznenom prostoru Dobrljinaca, brzo je napravio trk, ali njegovo šut je, doduše, iskosa sa lijeve strane, zaustavio Drljača.
Umalo da do opet korner Ivančevića u 36.minutu ne donese radost njegovom sastavu. Ovoga puta na „drugoj“ stativi najviši je bio u skoku Kostić, ali lopta odlazi kraj gola. Pred odmor ponovo u 42.minutu ne koristi idealnu poziciju, a Vladan Torbica u posljednjim trenucima ovog dijela iz „slobodnjaka“ sa oko 25 metara sa lijeve strane pogađa prečku.

gomjenica-slaven (4)U nastavku, u 49.minutu Kabić koristi nepažnju zadnje linije Gomjenice i sa desetak metara sa desne strane u šesnaestercu vara nemoćnog M.Torbicu, postigavši tako svoj drugi pogodak za epitet igrača utakmice.

U 52.minutu Dragić je centrirao sa desne strane, a Bjelobrk pucao u Drljaču, kojem je morao da ukaže pomoć, pozdravljen aplauzom, fizioterapeut lidera u cijelom takmičenju, Sreten Karajica. Istakao se još jednom i V.Torbica zaustavivši novi pokušaj Kabića, a u 75.minutu Bjelobrk, koji se mogao proslaviti u ovom meču, opet ne uspijeva.

Do kraja, igrači Slavena su često „nabijali“ loptu van terena u travu, gdje je nije bilo lako pronaći, a uz dosta nervoze, sam finiš obilježila su i dva isključenja, po jedno na obje strane, pa su svi sa olakšanjem jedva dočekali posljednji sudijski zvižduk i, ipak, sportski i prijateljski se rastali.

Prije početka susreta ekipa Gomjenice je primila pehar namijenjen pobjedniku Četvrte lige FSP Prijedor koji su zasluženo osvojili.

Gomjenica-Slaven 0:2(0:1)

Prijedor
Stadion Gomjenice kod „Celpaka“
Gledalaca: 100
Sudija: Zoran Bilbija (Prijedor) 6,5
Strijelac: Kabić u 23. i 49.minutu
Žuti kartoni: S.Zorić (Gomjenica), Kostić (Slaven)
Crveni kartoni: Igor Mršić (Gomjenica) u 90. i Aleksandar Kostić (Slaven) u 88.minutu

GOMJENICA:
M.Torbica 7,5, Dragić 7, Bjelobrk 6, Tadić 6, Draganić 6,5, Vasiljević 6,5 (od 73. S.Zorić -), Pantoš 6 (od 65. Čorokalo -), Milošević 7, V.Torbica 6,5, Mršić 6, Đurkić 6,5 (od 46. Tevandić 6,5)
Trener: Mile Kotaran

SLAVEN:
Drljača 8, Jovanić 8, Kolundžija 7, Kostić 6, Rajilić 6,5, Radić 7, Ivančević 7,5 (od 89. Kostadinović -), N.Zorić 7, Makarić 7, Gligić 6,5, Kabić 8
Trener: Aleksandar Žujić

Igrač utakmice: Bojan Kabić (Slaven)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

fk gomjenica-prvak cetvrte lige (1)