avaz-paketi za siromasneZahvaljujući Prijedorčanima koji borave u Francuskoj, a koji su za kratko vrijeme prikupili skoro 1.500 eura, pakete prehrambenih namirnica dobilo je 25 siromašnih porodica iz Ljubije, Čarakova, Bišćana, Ćele, Puharske, Hambarina i samog grada Prijedora.

Slatkiši za djecu

Uz pakete, neki su obradovani i manjom novčanom pomoći, koju im je uručio Zlatan Ramić, aktivista humanitarne organizacije “Hoenhein 67” iz Francuske, koji sa porodicom, suprugom i troje djece, živi u Strazburu.

– Puno mi je srce zato što sam u svom rodnom gradu i presretan sam što je pomoć stigla mojim Prijedorčanima. U paketima je ono osnovno, ali tu su i slatkiši za djecu, koji će ih sigurno obradovati – kazao je Ramić te je najavio da će slične akcije biti organizirane i ubuduće, moguće čak i dva puta godišnje.

U raspodjeli pomoći Ramiću i prijateljima iz Francuske pomogla je Alma Semanić, koja nam je rekla da su paketi proslijeđeni na prave adrese, počevši od porodice Prozor u Ljubiji, koja ima petoro djece, do jedne sedmočlane porodice iz Ćele kod Prijedora.

Nabavka lijekova

– Pakete je dobilo i nekoliko starijih Prijedorčana koji žive sami i bez bilo kakvih primanja – istaknula je Semanić, dodavši da su novčane donacije uručene uglavnom za nabavku neophodnih lijekova ili za rješavanje nekog hitnog problema.

Dnevni avaz