kulturno ljeto-koncert alexandria (1)Koncertom banjalučke rok grupe „Aleksandrija“ u LJetnoj bašti, sinoć je zvanično otvoreno prijedorsko „Kulturno ljeto“, manifestacija koja, tokom tri mjeseca, nudi raznovrstan program građanima i posjetiocima grada na Sani.

Frontmen grupe Tibor Tišma koji je vokal i svira gitaru, a i autor je svih pjesama , grupu je osnovao 2006. godine u Australiji.

„Svim silama pokušavam da ne pripadam ni jednom stilu, zato što mislim da je to nešto što pravi ogradu oko autora i sprečava ga da proba neke druge stvari, da eksperimentiše sa zvucima, da se igra u studiju… tako da se borim svim svojim bićem da ne budem ograničen nekim određenim stilom i zvukom“, kaže Tišma.

kulturno ljeto-koncert alexandria (2)Grupa „Aleksandrija“ je na koncertu u LJetnoj bašti izvela pjesme sa dva albuma, „Aktivni radio materijal“ i „Pro bono“ te sa najnovijeg maksi singla „2170“ koji su objavili u saradnji s beogradskim izdavačem.

„Beograd je i dalje centar svega, ako nešto napraviš da je dovoljno veliko i zapaženo, moraš kad-tad ići u Beograd. Nadamo se da ćemo upravo to postići najnovijim EP ‘2170’ koji smo potpisali za beogradsku kuću“, stakao je Tišma.

Prvi dan „Kulturnog ljeta“ bio je u znaku mladih, a, po riječima načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, LJiljane Babić, do 31. avgusta građani će moći da uživaju u pozorišnim predstavama, koncertima, maskenbalu i drugim sadržajima.

„Ono što smo planirali u naredna tri mjeseca, mislim da će biti za sve uzraste. Svi sadržaji će biti prikazani na otvorenom, besplatno, i pozivam građane da iskoriste tu priliku“, rekla je Babićeva.

Tekst – Prijedorgrad.org
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kulturno ljeto-koncert alexandria (3) kulturno ljeto-koncert alexandria (4) kulturno ljeto-koncert alexandria (5) kulturno ljeto-koncert alexandria (6) kulturno ljeto-koncert alexandria (7) kulturno ljeto-koncert alexandria (8) kulturno ljeto-koncert alexandria (9)