tajlandski boks-prvi klubovi u bih savezu (1)Zahvaljujući Prijedorčaninu Gordanu Zoriću, koji je odnedavno sertifikatom Svjetske federacije tajlandskog boksa (Muay thai) postao jedini predstavnik ove sportske asocijacije sa sjedištem na Tajlandu za Bosnu i Hercegovinu, grad na Sani biće prestonica novog bh.saveza.

Već su se u njega učlanila tri kluba, Zorić će obavljati funkciju predsjednika, njegov sugrađanin Nebojša Kuzmanović biće sekretar, trener reprezentacije Borislav Vujanović (Fajt klub „Jedinstvo“ Brčko), dok je uloga selektora povjerena Dušku Zoriću, prvom stručnjaku u Kik boks klubu „Sveti Georgije“ iz Banjaluke.

-Načinili smo prvi korak ka osnivanju saveza, ali da bi se registrovao u nadležnom ministarstvu, neophodno je da okupi pet klubova. Sljedeći ciljevi biće održavanja seminara, kako bi se u prisustvu predstavnika sa Tajlanda licencirali treneri i sudije. Vjerujemo da će tajlandski boks brzo zaživjeti na ovim prostorima, a ukoliko se to dogodi pokušaćemo da imamo takmičare na svjetskom prvenstvu, koje se u avgustu održava u Španiji – istakao je Gordan Zorić.

Uz predstavnika KBK „Sveti Georgije“ Duška Zorića, koji je imao pristanak prvog čovjeka Kluba borilačkih vještina „Ratnik“ iz Gacka Srđana Govedarice o primanju sertifikata za članstvo u osnivanju, Gordan Zorić je isti dodijelio i za sada trećem klubu KBK „Rudar Ljubija“ Prijedor u ruke Saši Dajiću.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

tajlandski boks-prvi klubovi u bih savezu (2) tajlandski boks-prvi klubovi u bih savezu (3) tajlandski boks-prvi klubovi u bih savezu (4)