slava grada i crkve svete trojiceLomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom grad Prijedor i crkva Svete Trojice proslavili su danas slavu Svetu Trojicu – Duhove.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da se praznik Svete Trojice obilježava u duhu vjere i tradicije Srba.

“U Prijedoru to obilježavamo skromno, sa najužim krugom prijatelja i držimo se tih vjerskih okvira. Sa slave uvijek ide poruka mira”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora kaže da uvijek rado prisustvuje proslavi praznika svih vjerskih zajednica, te da da onaj ko poštuje svoje mora poštovati i druge.

srna-slava grada i crkve svete trojice“Bio sam i na proslavi Bajrama i u katoličkoj crkvi.. Danas sam na slavi pravoslavne crkve. Za mene je to normalno. To su običaji naših građana i naših vjerskih zajednica i mi to moramo poštovati”, naveo je Pavić.

Obilježavanje Duhova počelo je sinoć koncertom duhovne muzike horova “Srbadija” iz Bijeljine i “Vila” iz Prijedora, a nastavljeno jutros liturgijom u crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca na centralno spomen obilježje “Za krst časni”, posvećeno borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Slavskim svečanostima prisustvuje ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, predstavnici javnog, političkog i privrednog života i susjednih loklanih zajednica.

SRNA