kup bih-mira-zrinjski 1Rukometašice Mire su u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH nadigrale Zrinjski, savladavši ga sa 24:16(13:7) i revanširajući mu se na najbolji mogući način za poraz u prvom susretu (22:26) te su se plasirale na završni turnir takmičenja u kojem su prošle godine bile finalistkinje po prvi put.

Od samog početka meča vidjelo se da su izabranice trenera Darka Gligorevića silno motivisane da trijumfuju protiv Mostarki, koje su im jesenas u dvorani „Pod Bijelim brijegom“ nanijele i prvi ovosezonski prvenstveni poraz.

Domaće su već u 5. minuti stigle(5:1), a u 8. minuti vođstvom od 7:2 prestigle prednost rivalki, da bi u 16.minuti vodile sa 11:3.

U redovima Prijedorčanki posebno treba pohvaliti učinak lijevog beka Adrijane Damjanović, kako u igri u napadu, tako i u odbrani, gde je bila neprelazna i iskusna Slađana Ivetić, dok je među stativama odlična bila golman Ena Briševac.

kup bih-mira-zrinjski 2I u nastavku igre domaće igračice, bodrene sa tribina, diktiraju tempo i u 48. minuti stižu do viška od devet golova – 19:10.

Ipak, „plemkinje“ se nijednog trenutka nisu predavale protiv lidera na tabeli Premijer lige BiH, ali jedino što su u 56. minuti uspjele da smanje na 21:15, i to je bilo sve, jer su bile nemoćne da učine nešto više.

Tada Jelena Mutić sjajnim lob udarcem pogađa sa lijevog krila, Milica Došen sa suprotne strane, a potom i majstorski potez najbolje domaće igračica Milice Vlahović, da bi najefikasnija kod gošći Marija Gudelj svojim golom stavila tačku na ovu kvalitetnu rukometnu predstavu.

Završnica Kupa BiH za rukometašice održaće se od 16. do 18.maja, ali još uvek nije poznato ime grada domaćina.

kup bih-mira-zrinjski 3Mira-Zrinjski 24:16(13:7)

Dvorana Mladost Prijedor
Gledalaca: 150
Sudije: Amar i Dino Konjičanin (obojica iz Visokog)
Sedmerci: Mira 3(3), Zrinjski 4(2)
Isključenja: Mira 8 minuta, Zrinjski 6 minuta

MIRA
E.Briševac-9 odbrana + 1 sedmerac, J.Briševac, Karačić, Ivetić 5, Damjanović 7, Suvajac, Kararić, Tintor, Dojčinović, Vlahović 8, Mutić 1, Došen 3, Gligorević

ZRINJSKI
Pandža-8 odbrana, Rozić, Čutura 1, Kolobara 1, Gagro, Knezović, Marija Gudelj 7, Azinović 2, Vuković, Petrović, Mlakić 3, Marta Gudelj, Biokšić, Drežnjak, Vrančić 2, Arapović

N. Đerić
A.Drakulić
kup bih-mira-zrinjski 4 kup bih-mira-zrinjski 5