gomjenica-bratstvo (1)Iznenađenje u 20.kolu prvenstva Četvrte lige Fudbalskog saveza područja Prijedor. Ekipa Gomjenice, koja je četiri kola prije kraja osvojila šampionsku titulu, a u srijedu se domogla i trofeja u Kupu grada Prijedora, koji im je omogućio plasman u finale područnog Kupa, kao i završne borbe u Kupu Republike Srpske (šesnaestina finala) doživjela je poraz od Bratstva iz Kozarca rezultatom 2:3.

Doduše, trener domaćih Mile Kotaran nije mogao da računa, ovoga puta u popodnevnom terminu, jer se posljednja tri kola igraju u isto vrijeme, na prvog strijelca Branislava Kajteza, nekoliko standardnih prvotimaca sjedilo je na klupi, došlo je i do „pražnjenja“ poslije ostvarenih ciljeva, ali po riječima predsjednika rivala Dževada Velića ni oni nisu mogli računati na četvoricu igrača, a meč su odigrali samo sa prvih 11 bez izmjena, te je njihov trijumf tim vrijedniji.

Početak susreta nije najavljivao takav epilog. Već u 6.minutu Gomjeničani su došli u vođstvo od 1:0. Igor Mršić je centrirao sa desne strane, a Dejan Mršić se na drugoj stativi, skočivši visoko, samo „poklonio“ i glavom zatresao mrežu. U 12.minutu Mršić iz slobodnog udarca cilja gornji lijevu ugao golmana Anela Demića, koji je krajnjim naporom odbranio.

gomjenica-bratstvo (2)Igrao je tim iz Kozarca otvoreno. U 16.minutu njegovu dobru akciju završio je Mihret Mujkanović. Odlično je gađao lijeve gornje rašlje Miloša Torbice, koji je izbacio loptu u korner, a Goran Zdjelar, koji se „ušunjao“ u protivnički šesnaesterac, nakon udarca sa ugla kraj druge stative iz blizine šutirao, ne pogodivši pravo mjesto. Ponovo Mujkanović u 33.minutu oprobava šut, ovoga puta u donji desni ugao, a Torbica je opet pobjednik.

Međutim, u 40.minutu gol kakav se rijetko viđa. Gotovo na metar-dva od desne korner zastavice raspalio je po lopti Edin Javor i ona je u visokom luku preko Torbice završila u njegovom desnom gornjem uglu za 1:1.

Da se gosti ne šale potvrdili su u nastavku, u 53.minutu. Željko Vujković prihvatio je jednu „dubinsku“ loptu u „srcu“ kaznenog prostora i, ne oklijevajući ni časa, kada mu je Torbica krenuo u susret, pogodio njegov donji desni ugao za 1:2.

gomjenica-bratstvo (3)Vidio je Kotaran da je „đavo odnio šalu“, odmah reagovao izmjenama, a u 66.minutu, poslije pristiska njegovih izabranika, Vladan Torbica sa sedam-osam metara iskosa sa lijeve strane snažno poslao loptu pod prečku za izjednačenje na 2:2.

Učinilo se tada da će favorit slomiti otpor protivnika u finišu, ali tako nije mislio najbolji akter meča Vujković. Šest minuta kasnije još jednom je pobjegao svojim nonšalatnim čuvarima i pogodio za, ispostaviće se na kraju, konačan ishod.

Svi pokušaji Gomjenice da savladaju Demića, koji je u nekoliko navrata veoma dobro intervenisao, ostali su uzaludni, ali se mora reći da je Bratstvo, očigledno podcijenjeno, jer ovog proljeća je prethodno osvojilo samo pet bodova, svojom borbenoću i srčanošću do posljednjeg minuta zaslužilo da slavi.

Gomjenica: Bratstvo(Kozarac) 2:3(1:1)

Prijedor
Igralište Gomjenice kraj Celpaka
Gledalaca: 50
Sudija: Nebojša Čiča (Prijedor) 7
Strijelci: Vasiljević u 6. i V.Torbica u 66. za Gomjenicu, a Javor u 40. i Vujković u 53. i 72.minutu za Bratstvo
Žuti kartoni: Pantoš, Vasiljević, Bjelobrk (Gomjenica), Kobas (Bratstvo)

GOMJENICA:
M.Torbica 6,5, Čorokalo 6,5, Bjelobrk 6,5, Draganić 6, Dragić 6, Pantoš 6 (od 70. Milošević -), Vasiljević 6,5, Lazić 6 (od 57. Đurkić 6), V.Torbica 7, Mršić 7, Jarić 6 (od 50. Kreća 6)
Trener: Mile Kotaran

BRATSTVO:
Demić 7, Krantić 6,5, Javor 7,5, Mahmuljin 6,5, Zdjelar 7, Vidović 7, Mujkanović 7, Đukanović 7, Krajišnik 7, Vujković 8, Grahovac 7, Kobas 6,5
Predstavnik kluba: Ekrem Alić

Igrač utakmice: Željko Vujković (Bratstvo)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com