zoran bujic (1)Nastavio je Rudar-Prijedor uspješnu seriju u prvenstvu Prve lige Republike Srpske.

Golovima dvostrukog strijelca Vedrana Kantara, koji je sada sa ukupno osam pogodaka pretekao klupskog druga Sinišu Radoju (postigao sedam golova), slavili su u Mrkonjić Gradu protiv domaće Slobode sa 2:0.

Zanimljivo je da je Kantar postigao svih šest pogodaka u posljednja četiri kola kada su ostvarene četiri pobjede, uz prethodni remi u Janji protiv Podrinja, kada se u samom finišu utakmice zatresla mreža golmana Dalibora Kozića, koja je potom ostala netaknuta 364 minuta.

-Znali smo da je stadion „Luke“ prilično „vruć“ teren i da nas čeka neugodno gostovanje, jer su Slobodi bili potrebni bodovi za opstanak. Međutim, gledao sam ih, dobro „snimio“, iako je domaćin bio grub u igri, moja ekipa se postavila od samog početka dobro. Disciplinovano smo zatvorili prilaze našem golu, jer i za nas je svaka utakmica u trci za šampionsku titulu u povratak u Premijer ligu BiH kvalikaciona i nema opšuštanja – priča Zoran Bujić, šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Sane.

Evidentno je da je strateg zeleno-crnih, zajedno sa svojim najbližim saradnicima Sašom Keranovićem i Nedžadom Žerićem, kao i trenerom golmana Pericom Topićem, pripremio dobro igrače, kako fizički tako i psihološki, da u finišu takmičenja djeluju sve moćnije, jer nije lako „juriti“ lidera trebinjskog Leotara, koji naredne subote dolazi na prijedorski Gradski stadion.

Ono što je ovog proljeća kvalitet Rudar-Prijedora, nema sigurnih startnih 11. I „rezervisti“ sa klupe u jednom meču, u narednom mogu postati važne uzdanice.

-Podređujemo kvalitet svakog pojedinca igri protivnika, a sve u službi našeg kolektiva. „Izmislim“ igrača da odigra ono što je potrebno u jednom meču, potom čeka opet šansu. Strpljenje je ono što nas krasi. I u Mrkonjić Gradu, kao i u nekim ranijim susretima i kada je 0:0 igramo svoju igru, okrenuti smo samo sebi i čekamo da postignemo gol. Kada ga damo, vršimo i dalje pritikak, u 80. minuto sa svježinom kao i u prvom. Momci bodre jedni druge i kada se ne iskoriste šanse, ali plod uloženog truda na kraju stiže. Vjerujem da će tako biti i u narednim teškim iskušenjima – zaključio je Bujić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com