fk omarskaPrije nekoliko dana u Domu kulture u Omarskoj održan sastanak uprave kluba sa roditeljima pjetlića, pionira i kadeta Omarske. Sastanak je održan na temu reorganizacije omladinske škole.

Naime, došlo je do reorganizacije sistema takmičenja liga mladih RS, pa se Omarska od ove sezone takmiči u okviru Druge lige mladih RS – grupa zapad. Od jeseni je najavljeno da će ova liga brojati veći broj klubova, tako da je bilo neophodno unaprijediti rad omladinske škole, kako na organizacionom, tako i na stručnom planu, sve u cilju da se omogući nesmetano takmičenje u toj ligi. Liga je dosta kvalitetnija, ali takođe i dosta skuplja, jer se gostuje u Srpcu, Gradišci, Dubici, Krupi.

U najkraćem. Od 1.juna ove godine počinje sa radom reorganizovana omladinska škola FK Omarska. Pored dosadašnjeg trenera Mladena Macure u rad sa mlađim kategorijama će se mnogo aktivnije uključiti i sadašnji trener prve ekipe Milenko Vuleta, a po potrebi i još neki trener. Cilj je da se dodatno individualizira rad sa pojedinim kategorijama, ali i individualni rad, u manjim grupama.

U okviru kluba formiran je poseban upravni odbor omladinske škole u koji su ušli: Milorad Stjepanović (ispred uprave kluba), Cvijetin Obradović (ispred roditelja), Macura Mladen, Vuleta Milenko (treneri) i Dejan Zdjelar (sekretar omaldinske škole). Uprava omladinske škole će ubuduće preuzeti sve administrativne i finansijske poslove, a treneri će biti zaduženi za što kvalitetniji i uspješniji stručni rad.

Klub koristi ovu priliku da se posebno zahvali Macura Mladenu koji je faktički poslednjih sedam godina sam vodio svu brigu o mlađim selekcijama. Bio je i trener i vaspitač i organizator i sekretar i administrator. Zaista je postalo neizvodljivo da sve te obaveze (treniranje preko 60 djece u tri kategorije, administracija kao za prvu ekipu) i dalje obavlja jedan čovjek, te je uprava kluba zajedno sa roditeljima odlučila da učini određeni korak naprijed u organizaciji rada sa mladima.

Klub će pratiti situaciju oko rada sa mladjim kategorijama i spreman je da prihvati svaku korisnu sugestiju i prijedlog roditelja i svih ostalih prijatelja kluba kako bi rad mladih kategorija bio što uspješniji.

Na kraju i napomena da je zbog obilnih padavina i potpuno potopljenog terena odgođen susret mladih selekcija sa Slogom iz Srpca, koji se trebao igrati u subotu prijepodne. Ti susreti će se odigrati najvjerovatnije 17.maja. Iz istog razloga je odgođen i planirani susret veterana i doktora sa KBC Banjaluka.

www.fkomarska.com