Umjetnička knjiga Mladena Bundala pod nazivom “Ovdje i tamo, tamo i ovdje” biće predstavljena u utorak, sa početkom u 19 časova, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Kako je saopšteno iz ove institucije, kroz umjetničku knjigu Mladen Bundalo pruža nam svoja promišljanja teme migracija i pripadanja u različitim kontekstima u kojima se tokom života našao.

“Knjiga ‘Ovdje i tamo, tamo i ovdje’ je svojevrstan skup umjetničkih radova nastalih kroz sopstveno iskustvo prelaska iz zavičaja u inostranstvo, koje za njega traje posljednjih 15 godina. Intimne priče – umjetnikova proživljena stanja u ovoj knjizi su predstavljene kroz autoetnografske dokumente procesa prelaska iz zavičaja u inostranstvo. Za potrebe ove knjige, adaptirani su foto/video/crtež-eseji nastali u periodu od 2012. do 2023. godine”, javljaju iz MSU RS. Dramaturg Petar Sarjanović i dizajner MSU RS Nemanja Mićević, dodato je, naizgled su odvojene umjetnikove priče, putopise, refleksije i scene učinili da se u ovoj knjizi kontinuirano spajaju i ispunjavaju jedan period i prostor obilježen dolascima i polascima.

“Na širem planu, ova knjiga nudi jedno intimno čitanje pojedinca, ali i razumijevanje jednog danas aktuelnog fenomena kao što su migracije. Na promociji knjige govoriće autor Mladen Bundalo, kustoskinja izložbe Isidora Banjac, producent Zoran Galić, dizajner knjige Nemanja Mićević, a razgovor će voditi direktorica MSU RS dr Sarita Vujković”, zaključeno je u saopštenju MSU RS.

nezavisne.com