Romanija: Omarska 4:2

Strijelci: Cicović ‘17, Radović ‘67, Vuković ‘73, Blagojević 90+6 – Jaćimović ‘38, Kopanja ‘41
Sudija: Mladen Mirić (Bijeljina) gledalaca:
Žuti kartoni: Koroman, Pekić, Vuković, Blagojević (Romanija) Krecelj, Jovičić
Crveni karton: Lučić Mladen (Romanija) u 49.minutu

Romanija
Lučić, Koroman, Čvoro, Pekić, Babić (Radosavljević) Simanić, Cicović, Torbica, Radović (Blagojević), Cvjetanović (Vuković), Ivković
Trener: Milan Radović

Omarska
Vujičić, Zdjelar (Vračar), Sajak (Mikić), Kopanja, Krecelj (Trkulja), Jaćimović, Jovičić, Lajić (Marin), Nišić L, Kovačević, Nišić Đ.
Trener: Saša Keranović

Omarska je poražena u derbiju začelja od ekipe Romanije sa 4-2 iako je vodila sa 2-1 i imala igrača više od 49.minuta.

Počelo je obostrano otvoreno. Prvu priliku propušta Jaćimović u 15. minutu. Idealno ga je odigrao Nišić, ali Jaćimović sa penala traljavo šutira. U sledećem napadu korner za Romaniju. Dva igrača domaćih izigravaju odbranu Omarske i Cicović šutem iskosa dovodi domaće u vođstvo. U 22. minutu lijepa akcija Omarske, Kovačević šutira sa ivice šesnaesterca, dobro ali iznad gola. U 27. minutu sjajna šansa za domaće, ali Lajić zaustavlja loptu na gol liniji.

U 31.minutu Nišić je fauliran u šesnaestercu, gosti traže penal, ali sudija Mirić ne pokazuje na bijelu tačku.

Omarska je u finišu prvog poluvremena napravila kompletan preokret. Prvo u 40.minutu Kopanja centrira sa desne strane, Nišić smiruje loptu, a Jaćimović sa peterca trese mrežu Romanije. Samo dva minuta kasnije, obrnuta sutuacija. Sada je Jaćimović centrirao sa lijeve strane, a Kopanja umakao odbrani domaćih i pogodio za 2-1. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Već na početku drugog poluvremena, u 49.minutu Nišić stiže prvi do lopte, uspjeva je gurnuti, a tada na njega natrčava golman Lučić i faulira ga izvan šesnaesterca te dobija direktan crveni karton.

I od tog momenta kao da je pukao grom u igrače Omarske. Potpuno su stali, a što je najtužnije nisu na gol Romanije uputili ni jedan šut iako je na gol domćih stao igrač koji nije golman.

Sa druge strane domaći su od tog momenta počeli igrati požrtvovano, borbeno, probudila se i publika i domaći su sasvim zasluženo postigli čak tri gola sa igračem manje i zasluženo slavili sa 4-2.

Nejasno je šta se desilo sa ekipom Omarske, jer domaćin je ostavio mnogo prostora za igru, nisu imali golmana na golu, ali Omarska se jednostavno ugasila u 49.minutu i nije bilo spasa.

Tako je Omarska ostala na poslednnem mjestu četiri klla prije kraja, a u sledećem kolu dočekuje Rudar iz Prijedora.

FK Omarska