Omarska: Velež (Nevesinje) 2:3

Kopanja, ‘9. ‘33 – Prodanović S ‘39, Anđelković ‘55, Popović ‘69
Sudija: Darko Vukojević (Doboj)
Gledalaca:800
Žuti kartoni: Stojnić, Kopanja (Omarska) Abaza, Anđelković, Prodanović, Gutić, Adžić (Velež)

Omarska:
Begović 5,5, Zdjelar 6,5, Kopanja 7,5, Panić 6,5, Stojnić 6 (Sajak 6), Jaćimović 6,5 Nišić L 6, Jovičić 6,5 Lajić 6,5 Nišić Đ 6 (Krecelj -), Vračar 6 (Mikić -)
Trener: Saša Keranović

Velež:
Zurovac 6,5 Abaza 7, Petković 7, Anđelković 7,5, Prodanović G 6,5 (Adžić -), Popović 7,5, Repović 7, Drašković 7, Alves 6 (Sekulović 7), Prodanović S 7,5, Gutić 7
Trener: Vidak Bejatović

Umjesto da potvrdi brejk i da se podigne na četrnaesto mjesto na tabeli, Omarska je doživjela veoma bolan poraz protiv Veleža iz Nevesinja i ostala zakucana za dno tabele.

Ne ide, pa ne ide. Svi smo se nadali da je Omarska prevazišla krizu i da predstoji dobri rezultati. I krenulo je tako.

Omarska je povela u 9.minutu. Kopanja je izborio jedanaesterac, a potom ga je i sigurno realizovao i Omarska je povela 1-0.

I nakon toga, Omarska je igrala sigurno, da bi u 33.minutu Đorđe Nišić idealno uposlio Kopanja koji postiže i drugi gol za Omarsku. Međutim, od tog trenutka kao da je pukao grom u ekipu Omarske. Gosti su razigrali i raspucali, a Omarska je stala.

U 39. minutu Sergej Prodanović evrogolom sa više od dvadeset metara smanjuje na 2-1, a gosti do poluvremena još dva puta pogađaju okvir gola Omarske.

U drugom poluvremenu potpuni preokret. Imala je Omarska na samom početku dvije prilike, preko Kopanje i Panića, ali nije bilo preciznosti u samoj završnici. U 55.minuti zaspala je odbrana Omarske, Anđelković je ostao sam, mirno primio loptu i pogodio za 2-2.

Gosti su do potpunog preokreta došli u 69.minutu. Popović je glavom savladao Begovića nakon jedne dubinske lopte i ispostaviće se donio gostima sva tri boda. Iako je do kraja utakmice ostalo 20 minute, šokirana ekipa Omarske nije uspjela ni ugroziti gol gostiju, pa je ostalo 2-3.

Ovo je tako čak peti poraz Omarske na domaćem terenu u sedam ovogodišnjih utakmica.

I ovaj put su navijači popunili tribine, bodrili igrače Omarske, ali ni to nije pomoglo.

Po završetku utakmice Stojnić Dragan Škile i Stanković Snježana sa svojim komšijama iz Petrovog Gaja (Srđan Šarić, Ognjen Joveš, Radenko Hrvaćanin, Nenad Hrvaćanin, Željko Zrnić i Mario Sajak) su počastili igrače večerom, ali smo se opet kao klub obrukali jer je veoma mali broj igrača ostao na večeri, a sve to čini i ekipu i klub.

I ako ne možemo uticati na dešavanja na terenu, bar ćemo se potruditi da igrači poštuju ljude koji se potrude, pa i potroše zbog istih tih igrača.

U sledećem kolu Omarska u sudara dvije poslednjeplasirane ekipe gostuje kod Romanije na Palama.

FK Omarska