Debitanta u košarkaškoj Ligi BiH ekipu Prijedor Spartaka iduće sezone kao organizator igre povešće Srđan Lončar.

Njemu će ovo biti treća sezona u Prijedor Spartaku, 16. u seniorskoj konkurenciji, a debitovao je još 2008. kada je imao 18 godina. Jedan je od rijetkih igrača koji se mogu pohvaliti titulama šampiona Republike Srpske i BiH. Sa Prijedorčanima je prošle sezone postao šampion Srpske, dok je prvak BiH bio sa Igokeom još 2013. godine.

– Nedostaju mi još samo kupovi da kompletiram trofeje (ha, ha, ha, ha). Volio bih kada bismo osvojili pehar u Kupu Republike Srpske, što ne djeluje nemoguće, ali o tom potom, ima još dosta do toga – izjavio je Lončar za “Glas Srpske”.

Raduje ga što su počeli sa odigravanjem kontrolnih utakmica i jedva čeka početak nove sezone, koja će biti mnogo zahtjevnija od prethodne, jer su protivnici dosta jači.

– Radimo već mjesec dana i za sada pripreme ide po planu. Većina ekipe iz prošle sezone ostala je na okupu, što je vrhunska stvar, jer se odlično poznajemo. Atmosfera je sjajna, jer je gro tima već dvije godine zajedno, isti je trener, što je naša prednost. Stigao nam je Igor Josipović, kojeg svi znamo odranije, već se uklopio i sa njim ćemo dobiti na visini, iskustvu i kvalitetu pod košem, što nam je nedostajalo. Pored njega stigao je Rajo Gutalj, koji ima iskustva kao i mladi Andrej Bojanić, koji će donijeti neku novu energiju – naveo je Lončar, koji je nekoliko sezona igrao zajedno sa mlađim bratom Peđom, ali je on odustao od košarke zbog studija.

Cilj u idućoj sezoni je jednostavan. Izboriti opstanak.

– Kao debitantu jedini cilj nam je da izborimo opstanak. Sve preko toga biće ekstra uspjeh. Uz Leotar jedina smo ekipa koja nema stranog igrača, što nas u ova vremena čini specifičnim i trudimo se da igramo sa našim košarkašima – rekao je Lončar, koji je pored Igokee još igrao za banjalučke timove Borac i Student.

Glas Srpske