Na „ŠA live“ stejdžu pank, rok i rege; na „Elektro park“ stejdžu svjetski i regionalni DJ-evi.

Četvrti Memorijalni art festival “ŠA Fest” nastavljen je sinoć kada je počeo i muzički dio festivala.

U „ŠA live“ programu u Ljetnoj bašti nastupili su “Zoster”, “Ritam nereda”, “Goblini”, “Del Arno bend” i “Svemirko”.

“Izuzetno smo zadovoljni što smo u Prijedoru prvi put u 37 godina karijere, zaista se radujemo, a još više što festival njeguje uspomenu na jednog velikog čovjeka i vašeg sugrađanina. Nije mi poznato da u regionu postoje festivali koji je posvećen ličnostima, koje su doprinijele kulturnom naslijeđu grada kao što je to Dalibor Popović Mikša uradio za Prijedor”, rekao je lider “Del Arno benda” Jovan Matić.

U „Elektro park“ zoni u Starom gradu plesni ritmovi odjekivali su do ranih jutarnjih časova.

Zvijezda večeri bila je Brazilka Fernanda Martins, koju smatraju jednim od najvećih ženskih imena svjetske tehno scene.

Osim nje nastupili su i Mladen Tomić, Marko Milosavljević, Marta Grabovšek i Level 7 El.

U Art kutku ispred Galerije „Sreten Stojanović“ drugo veče u nizu organizovana je slikarska radionica za najmlađe.

Novim naraštajima “grada slikara” članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedora na zabavan način pokazali su osnovne slikarske tehnike i načine na koji da na papir prenesu svoju kreativnost.

Ispred Galerije, a u saradnji sa Muzejom Kozare, postavljena je i izložba „Iz Prijedora“, koja predstavlja najznačajnije i svaremene likovne umjetnike grada.

Muzički dio programa “ŠA festa” nastavlja se večeras kada će u “ŠA live” zoni u Ljetnoj bašti biti održano rap&trap veče, a nastupiće Senidah, Vojko V, Đorđe Čarkić Klinac, Bojana Vunturišević i Andra Kiddo. Program počinje u 20.00 časova.

Na „Elektro parku“ u Starom gradu program počinje u 22.00 časa. Glavna zvijezda je Gramophondzie, a osim njega nastupaju i Dejan Milićević, Danijel Kević i Inis.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

“ŠA fest” ove godine ne bi bio moguć bez podrške Kabineta predsjednika Republike Srpske, koji je generalni pokrovitelj, i Grada Prijedora, koji je pokrovitelj.

ŠA Fest