Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i medicinsko tehničko osoblje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske izvršili su hitan medicinski transport pacijenta iz UKC-a za Beograd.

Transport je izvršen u subotu u kasnim večernjim časovima, a riječ je o pacijentu čiji su inicijali V.P. /50/ koja je sa dijagnozom disekcije aorte hitno upućena na kliniku “Dedinje” u Beogradu radi hitnog operativnog zahvata i daljeg liječenja.

Pripadnicima Helikopterskog servisa Srpske i ljekarima i tehničarima UKC-a ovo je 24. uspješno izvršeni vazdušni medicinski transport u ovoj godini ili 347. od kako je uspostavljena ova služba, koja je od 2014. godine u službi građana Republike Srpske.

SRNA
Foto – ilustracija

Kako saznajemo, riječ je o Prijedorčanki čiji život je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji i kvalitetnoj saradnji medicinskih ustanova.

Doktor Banović iz Prijedora je prepoznao medicinsko stanje i postavio dobru dijagnozu (pucanje aorte) te je odmah reagovao i uputio pacijentkinju u UKC RS u Banjaluci, doktori iz ove ustanove su ženu pripremili za hitan transport dok ju je Helikopterski servis RS prevezao na kliniku “Dedinje” u Beograd.

Prema našim informacijama, Prijedorčanka je iste noći operisana i u stabilnom je stanju.