rudar prijedor-drina he-pobjeda (1)Konačno je Rudar-Prijedor bio domaćin u prvenstvu Prve lige Republike Srpske na Gradskom stadionu i povratak, prema najavama iz redova zeleno-crnih, obilježio minimalnom, ali potpuno zasluženom pobedom (1:0) protiv čvrste ekipe višegradske Drine HE.

Tako je, uz splet rezultata ostalih rivala iz vrha tabele, ponovo na „pravom kolosijeku“, a kako direktne konkurente lidera trebinjskog Leotara i Kozaru iz Gradiške sa kojom dijeli drugo i treće mesto, dočekuje ovog proljeća, realne su im šanse da osvoji prvo mjesto i izbore ekspresni povratak u Premijer ligu BiH.

-Poslije tri utakmice u kojima smo imali dva poraza i remi, bio je ovo za nas psihološki težak meč. Žao mi je samo što nismo ranije postigli gol, jer smo imali potpunu dominaciju i šanse. Da smo na vrijeme iskoristili neku od njih, bilo bi lakše u nastavku i trijumf bi bio izražen ubjedljivijom razlikom. Ipak, najvažnije je da smo ostvarili pobjedu, a već se okrećemo iskušenjima koja nas očekuju – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zoran Bujić.

rudar prijedor-drina he (1)Čovjek odluke i strijelac pobjedonosnog gola za „rudare sa Sane“ bio je Vedran Kantar, koji je treći put ove sezone u borbama za bodove zatresao mreže protivnika. Ipak, za mnoge je bilo ne malo iznenađenje što Vedo nije predvodio svoje saigrače sa kapitenskom trakom, već je to učinio Nebojša Šodić.

-Moja je odluka bila da više ne nosim kapitensku traku, jer neki ljudi nemaju povjerenje u mene. Sumnjaju da sam protiv kluba, a naravno da Rudar-Prijedor više volim od njih i „ginuću“ uvijek za njega. Drago mi je što sam to potvrdio ne samo golom nego i maksimalnim zalaganjem. Time ne želim da osporim i doprinos cijelog tima. Znali smo da su nam važna tri boda u daljoj trci za šampionsku titulu, ali i da ćemo teško „slomiti otpor“ gostiju. Ipak, pobjeda ima svoju težinu i zbog toga što je prva na renoviranom glavnom terenu Gradskog stadiona, a biće ih još – naglasio je Kantar.

Vrijedi istaći da je Kantar bio jedan od nosilaca igre zeleno-crnih kada su od 2007. do 2009.godine od Druge lige RS-grupa Zapad stigli do društva najboljih bh. klubova i da je, poslije rekordera po broju odigranih premijerligaških utakmica Gorana Kotarana (106) najviše puta igrao za Rudar-Prijedor(91), postigao 16 golova i prošlog proljeća se iz mostarskog Zrinjskog vratio da pomogne Prijedorčanima u pokušaju da izbore opstanak.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
rudar prijedor-drina he-pobjeda (3) rudar prijedor-drina he-pobjeda (2)