Trener košarkaša Prijedor Spartaka Danilo Palalić presrećan je nakon osvajanja šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske i skromno poručuje da sve zasluge idu na račun njegovih igrača.

Prijedorčani su prošle srijede u Rogatici završili posao i pokazali da se kvalitetan, stršpljiv i temeljan rad isplate. A tome svjedoči činjenica da je Palalić već 11 godina dio ove priče.

– Da. Dobar rad došao je na naplatu. Bio je to dug proces, nimalo lagan. Prošle godine smo iskopristili motivaciju za iskorak, ove malo nadogradili tim i nastavili sa kvalitetnim radom. Mlada smo ekipa koja je željna dokazivanja, a momcima idu sve zasluge. Izgurali su lavovski. Rekao bih da nam je trening donio prevagu. U finalnoj seriji bili smo svježiji, to je, mislim, bio tas na vagi koji je presudio – rekao je Palalić za Srpskainfo.

Uspjeh je još veći ako se zna da novi šampion nije bio u krugu najužih favorita pred start sezone.

– Nije bilo lako, bilo je dosta izjednačenih ekipa. Nisu smatrali da smo ekipa za sam vrh, ali smo vjerovali u sebe i bili strpljivi. Zaobišle su nas i povrede što je vrlo bitno – istakao je nekada sjajni košarkaš.

Nosioci ekipe su momci poput Srđana Lončara i Bojana Lulića koji su osjetili igranje u višem rangu, ali su nekako „ispod radara“ napustili Banjaluku i u gradu na Sani pronašli sreću.

– Znam te momke od ranije i znam koliko vrijede. Oni su prije svega izuzetno dobri, karakterni i vrijedni košarkaši. Imaju naravno i određen talenat i kvalitet, znaju da igraju košarku. Jako mi je drago što su dio naše priče i što smo ih na neki način oživjeli. Imaju još mnogo da daju – rekao je Palalić.

Kada neko osvoji titulu u Prvoj ligi Srpske ključno je pianje – šta dalje. Sjajni stručnjak ne želi mnogo o tome jer nije u njegovom opisu posla, ali se nada da će sve biti u redu i da će Prijedor Spartak nastaviti put u Ligi BiH.

– Sigurno nam predstoji borba i na tom polju, ali imamo nagovještaja da će sve biti u redu. Ne bih mnogo o tim stvarima, ali je cilj da razvijamo našu priču, budemo domaćinski klub kao i do sada i da se ne rasipamo… Meni je lijepo u klubu koji je odlično organizovan, skroman i u kojem se zna ko šta radi – zaključio je Palalić za Srpskainfo.

srpskainfo.com