Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je obišao Bosiljku Torbicu / 81/, mještanku Saničana.

Iako živi samo desetak kilometara od grada, uslovi u kojima ova baka živi nisu dostojni ni 21.vijeka ni čovjeka.

“Uvijek kada čovjek pomisli da ništa gore nije vidio dogodi se jedan ovakav susret sa bakom Bosiljkom čiji su me uslovi života duboko dirnuli kao čovjeka.Teško je zamisliti ove uslove koji, ne da nisu primjereni našem vijeku, nego ni nekom praistorijskom vremenu gdje u trošnoj kući bez krova, vrata i prozora ona živi decenijama”, izjavio je Javor.

On je dodao da će u najskorije vrijeme preduzeti sve i kao gradonačelnik i kao čovjek da se skromnoj baki obezbijedi jedan kontejner u kojem bi imala krevet i kupatilo i sve uslove za život dostojan jednog čovjeka.

“Mi ćemo joj to obezbijediti u najskorijem vremenu, a pokrenućemo i akciju da se što više ljudi uključi i pomogne Bosiljki. Kuća je opasna za život, nema ploče, dimnjak je propao kroz krov, vatru loži nasred sobe, nema kupatila, a u sobi živi sa kokama, poražavjuće za sve nas”, rekao je Javor.

Baka Bosiljka Torbica sa gorčinom govori o svom životu koji preživljava sa stotinu KM socijalne pomoći. Kaže da nema nikoga da je obiđe ni od bliže i šire porodice, a nije imala ni djece.

Starost je, kaže, učinila svoje, a i samoću teško podnosi. Ne gubi nadu u ljude dobre volje, koji su spremni da joj pomognu.

Za baku Bosiljku stižu bolji dani jer prema najavama akcija za podizanje temelja za postavljanje kontejnera je već krenula.

Potkovica koja stoji kod table sa uličnim brojem “Saničani 135” možda joj je konačno donijela malo sreće u životu.

prijedorgrad.org