Okružni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Adina Hodžića (23) zbog ubistva poznanika Senada Kaltaka (66), koji je izboden nožem u prijedorskom naselju Hambarine!

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru Hodžića tereti za ubistvo, za koje je zakonom zaprijećena kazna od najmanje pet godina zatvora.

Prijedor: Muškarac izboden na smrt, pronađen pored puta

“Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Duško Miloica, čime je osumnjičeni dobio status optuženog”, saopštio je Okružni sud koji će u narednih mjesec dana zakazati ročište za izjašnjenje o krivici.

Glumio zabrinutost: Hodžić učestvovao u potrazi za “nestalim” Kaltakom

Zločin se dogodio 28. januara ove godine u Kaltakovoj kući u naselju Hambarine. Tijelo žrtve je pronađeno satima kasnije na livadi, stotinjak metara dalje od kuće. Policija je u kući zatekla krvave tragove, odjeću natopljenu krvlju, ali i tragove vučenja koji ukazuju da je tijelo odvučeno na livadu, vjerovatno u pokušaju da se zločin prikrije. Žrtva je bila gola do pasa i sumnja se da mu je odjeća spala tokom vučenja.

Detalji ubistva u Prijedoru: Mladić izbo poznanika u njegovoj kući pa odnio tijelo na njivu

Prvi rezultati istrage ukazivali su da su žrtva i optuženi kritične večeri zajedno pili alkohol, te da je došlo do svađe i fizičkog obračuna koji je okončan ubistvom. Obdukcijom je utvrđeno da su Senadu nanesena tri uboda nožem, a preminuo je usljed iskrvarenja.

Pokušao da prikrije zločin: Određen pritvor osumnjičenom mladiću (23) za ubistvo muškarca (66) u Prijedoru

Kobni dan mještani su primjetili da je Kaltak “nestao” pa su krenuli da ga traže po naselju. U potrazi za njim učestvovao je i optuženi Hodžić koji je glumio zabrinutost i tvrdio da ne zna šta se desilo Senadu. Spekulisalo je da je tokom potrage upravo on bio taj koji je i pronašao tijelo, što zvanično nije potvrđeno.

Osumnjičeni za ubistvo Prijedorčanina predat tužilaštvu

Ovaj zločin potresao je Prijedor, budući da je to bilo drugo ubistvo u gradu u svega osam dana. Da tragedija bude još veća Senadov otac Vejsil preminuo je nekoliko sati nakon što je saznao za ubistvo sina. Oni su živjeli zajedno i Senad se brinuo o ocu, koji je bio bolestan i nepokretan. Vjeruje se da je umro od tuge za sinom.

Policija uhapsila Prijedorčanina koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina – FOTO/VIDEO

Zajedno su sahranjeni na centralnom mezarju u Hambarinama.

Sahranjeni otac i sin: Tragična sudbina porodice Kaltak iz Prijedora- FOTO

Inače, optuženi Adin Hodžić i ranije je dolazio u sukob sa zakonom. U decembru 2021. godine uhapšen je zbog sumnje da je uz prijetnju pištoljem opljačkao taksistu Dragoljuba K. od koga je ukrao 110 maraka. Napad je kvalifikovan kao razbojništvo. Budući da je za to djelo zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Pravosuđe zakazalo: Zašto osumnjičeni za ubistvo u Prijedoru nije u zatvoru?

unaworld.com/ba