Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je obišao putne pravce u zaseocima Bašići, Kesići, dio puta Gornji Garevci-Vladuša i putni pravac prema Staračkom domu “San” gdje je danas završeno asfaltiranje u ukupnoj dužini od 1870 metara.

Vrijednost pomenutih radova je 346.000 KM.

“Dosadašnja praksa je pokazala da smo na pravom putu što se tiče odabira putnih pravaca i ono što su mještani predložili držimo se toga. Ovo nije prijedlog gradonačelnika i gradske uprave ovo je prijedlog mještana i to je veoma bitno”, izjavio je Javor novinarima.

On je dodao da u ovim zaseocima živi mnogo mještana.

“Ukupno u Gornjim Garevcima ima preko 700 stanovnika ima dosta male djece i školaraca i jako nam je bitno da pomognemo tim ljudima sa infrastrukturom”, istakao je Javor.

On je za sredinu maja najavio nastavak obialska mjesnih zajednica radi dogovora sa mještanima o problemima, pogovoto infrstrukturnim i načinu kako da ih riješavaju.

Mještani, a među kojima je i Dragan Crnogorac kažu da im novi asfalt mnogo znači.

“Ovo je velika stvar za naše selo dugi niz godina nismo imali nikakve radove a u posljednje dvije i po godine ovo je treće asfaltiranje i sa ovim današnjim završetkom radova imamo oko pet kilometara asfalta i potrebno je uraditi još tri kilometra da kompletno selo asfaltiramo”, rekao je Crnogorac.

Ove nove dionice asfalta dio su drugog pojedinačnog ugovora za asfaltiranje puteva i ulica, vrijednosti oko dva miliona maraka, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Izvođač je preduzeće “Prijedorputevi”.

prijedorgrad.org