Utakmica sa Modričom nije pošteno ni analizirana, a pred Omarskom je već sledeće teško gostovanje, kod Slavije u Istočnom Sarajevu. Ovaj susret ekipe dočekuje u različitom raspoloženju. Omarska je odigrala 0-0 sa Modričom kod kuće i uzdrmana putuje na ovo gostovanje, a sa druge strane Slavija je pobjedila Ljubić u Prnjavoru sa 2-1 i u dobrom raspoloženju dočekuje Omarsku.

Slavija je, može se reći u bezbrižnoj situaciji. Nalazi se u sredini tabele bez briga oko opstanka, ali i bez mogućnosti da se uključi u borbu za Premijer ligu. No, to ne znači da Slavija igra bez motiva, što se vidjelo i na gostovanju u Prnjavoru. Slavija je veoma dobra ekipa, sa dosta odličnih pojedinaca i igra pošteno i sportski svaku utakmicu, kako i treba.

Sa druge strane, Omarska je pomalo u grču, potreban je svaki bod u borbi za opstanak. Pred Omarskom sledi ciklus od četiri teške utakmice, tri gostovanja i domaća utakmica sa Krupom. Ipak, imamo povjerenja u kvalitet ekipe i da će taj kvalitet negdje donijeti bodove, možda već i u Istočnom Sarajevu. Raduje činjenica da napokon nema suspendovanih igrača i da Omarska na gostovanje u Istočno Sarajevo putuje u kompletnom sastavu.

Utakmica se igra u Istočnom Sarajevu na glavnom stadionu Slavije u subotu, 1.aprila sa početkom od 15:30 h.

Međusobne utakmice
2021/22 0-0 1-2
2022/23 2-2

FK Omarska