Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas odluku o prihvatanju zaduženja kod Evropske investicione banke po projektu “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” u iznosu od 2,4 miliona maraka.

Tim novcem biće finansirana sanacija postojećih cjevovoda i kućnih priključaka za naselja Orlovača, Donji Orlovci i Donji Garevci i za dio naselja Urije.

Odbornici su prihvatili izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da su planovi prvenstveno bili usmjereni na održavanje stabilnosti budžeta, da je budžet bio socijalni, usljed globalne ekonomske krize i da se nastojalo da obezbijede sredstva za neke kapitalne projekte, kao što su izgradnja vrtića na Pećanima i rekonstrukcija ulice Mitropolita Petra Zimonjića.

Samostalni odbornik Ranko Smiljanić rekao je da bi realizacija projekata za koja postoji novac morala da se ubrza kako grad na nepovučena sredstva ne bi morao plaćati kamate.

On je dodao da je izvještaj odlično napisan i da je dobar osnov za poređenje i diskusije kada na red dođu izvještaji o izvršenju budžeta.

SRNA