Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor posjetio je danas Dječiji vrtić “Radost” u kojem se završavaju radovi na zamjeni stolarije koje je grad finansirao sa 115.000 KM.

“Sve je urađeno u najboljem mogućem redu i na ovaj način stvoreni su još bolji preduslovi za boravak djece u ovoj predškolskoj ustanovi”, izjavio je Javor novinarima.

On je naglasio da grad ima dobru saradnju i sa privatnom vrtićem koji pohađa oko 200 mališana i da je za sufinansiranje boravka djece u toj ustanovi grad ove godine namijenio 250.000 KM roditeljima, budući da je cijena usluge znatno viša nego u javnom vrtiću.

On je podsjetio da su postojeći kapaciteti predškolskih ustanova odavno nedovoljni te najavio da će krajem iduće ili početkom naredne sedmice biti objavljen tender za izgradnju novog vrtića na Pećanima za 220 mališana.

“Napokon smo obezbijedili 3,2 miliona maraka u budžetu grada, tako da svi preduslovi su ispunjeni”, rekao je Javor.

Direktorica vrtića Tatjana Brdar rekla je da je 2022. bila godina brojnih projekata i uspješnog poslovanja, da su asfaltirane sve pristupne staze, renovirano igralište u centralnom objektu i postavljena nova igrališta u vrtićima “Đurđevak” na Urijama i “Palčić” u Omarskoj, te renovirana kupatila na Urijama gdje od izgradnje nije bilo ulaganja.

“Veliki izazov je, zapravo, suočavati se sa svim problemima koje nose dotrajali objekti naše ustanove, tako da naši vrijedni majstori rade tokom cijele godine da riješe tekuće probleme”, dodala je Brdareva.

Predsjednica Savjeta roditelja Gorica Jakovljević rekla je da ovo tijelo podržava svaku aktivnost koja vodi unapređenju boravka i programskog sadržaja i izrazila zahvalnost što su roditelji i grad partneri, a grad prijatelj djece.

“Ulaganje u vaspitno-obrazovnu ustanovu je ulaganje u budućnost našeg grada”, poručila je ona.

prijedorgrad.org