rudar prijedor-podmladakProteklog vikenda igrane su utakmice 23. Kola Omladinske Premijer lige BiH u kome je podmladak „Rudar-Prijedora“ gostovao u Velikoj Obarskoj kod domaće „Mladosti“.

S obzirom da su obje selekcije domaćina ubjedljivo posljednje na tabeli, Prijedorčani su bili apsolutni favoriti u oba meča.

I pored odličnih igara i rezultata ovog proljeća, kadeti su na meču sa vršnjacima iz „Mladosti“ djelovali bezidejno pa su doživjeli razočarajući poraz.

Domaći su poveli već u 1. minuti susretapreko Jovana Demonjića a prednost su uvećali u 60. Kada je pogodio Milunović. Sve što su uradili izabranici Saše Keranovića je utješni pogodak Redžića u 79. minuti.

Juniori „Rudar-Prijedora“ su ipak opravdali ulogu favorita iako su do pobjede stigli tek u posljednjih 10 minuta susreta kada su pogodili Miličević i Jakupović.

KADETI
FK „MLADOST“: FK „RUDAR-PRIJEDOR“ 2:1 (1:0)

Igralište Velika Obarska
Gledalaca-40
Sudije-Dujak, Bajraktarević, Grgić
Delegat-Mersim Mešić
Strijelci:
1:0 Demonjić Jovan (1)
2:0 Milunović (60)
2:1 Redžić (79)

MLADOST
Jovanović, Šilj, Radovanović, Demonjić Janko, Cvjetinović(Maksimović), Zeljić, Simeunović(Petrović), Demonjić Jovan, Borenović, Milunović(Stanković), Vasić
Trener-Miodrag Rankić

RUDAR-PRIJEDOR
Dragić, Lajić, Redžić, Tica(Stojić), Zolak, Gavranović, Kovačević, Mikić(Karajica), Davidović, Palić(Mandić), Trkulja
Trener-Saša Keranović

JUNIORI
FK „MLADOST“: FK „RUDAR-PRIJEDOR“ 0:2 (0:0)

Igralište Velika Obarska
Gledalaca-50
Sudije- Bajraktarević,Dujak, Grgić
Delegat-Mersim Mešić
Strijelci:
0:1 Miličević (81)
0:2Jakupović (87)

MLADOST
Solaković, Blagojević, Jakovljević, Jović, Tomić(Mikić), Simić, Krstić, Vujević(Tomanić), Mitrović, Jovanović, Matijašević
Trener-Dalubir Kapikul

RUDAR-PRIJEDOR
Novaković, Torbica, Kukavica, Milinković, Vranješ, Pekija(Huskić), Mijić(Vukadinović), Pušac, Srdić(Vujković), Miličević(Vujičić), Jakupović
Trener-Zoran Bujić

Foto – arhiva